Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко через суд ліквідував додаткову 41 дільницю в Росії

Четвер, 28 жовтня 2004, 17:55
Верховний суд України скасував рішення Центвиборчкому про створення додатково 41 виборчої дільниці з виборів президента України в Російській Федерації.

Про це повідомила в четвер керівник прес-служби Верховного суду Ліана Шляпошникова.

Верховний суд на судовому засіданні розглянув скаргу Віктора Ющенка на постанову Центвиборчкому від 24 жовтня й внесення змін у постанову ЦВК від 10 вересня.

Верховний суд вирішив скаргу Ющенка задовільнити й зазначену постанову Центвиборчкому скасувати, відзначила Шляпошникова.

Рішення оскарженню не підлягає.

ЦВК України виконає рішення Верховного суду, повідомила агентству прес-секретар ЦВК Зоя Казанжі.

Як повідомлялося, ЦВК ухвалила рішення щодо створення 41 додаткової закордонної виборчої дільниці в РФ у ніч на неділю, 24 жовтня.

Це рішення супроводжувалося акціями протесту народних депутатів від опозиції, які протестували проти відкриття великої кількості виборчих дільниць у РФ і документи, що перевіряла, на створення виборчих дільниць.

Пізніше довірена особа кандидата Ющенка, нардеп Микола Катеринчук заявив, що виборчий штаб кандидата в обов'язковому порядку оскаржить дане рішення у Верховному суді.

Раніше ЦВК створив у РФ 4 виборчі дільниці по виборам президента України (у Москві, Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Тюмені). Для них було виготовлено й передано 13470 бюлетенів.

Без врахування додаткових російських за межами України створені 123 виборчої дільниці для голосування на виборах українського президента.

Раніше МЗС України звернувся до РФ із пропозицією відкрити додатково 420 дільниць у Росії. Уряд РФ, розглянувши цей обіг, дало згоду на відкриття цих дільниць у більш, ніж 50 суб'єктах федерації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування