Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Януковича не боїться, що йому не вдасться фальсифікувати вибори?

Четвер, 28 жовтня 2004, 21:41
Кандидат у президенти Виктор Ющенко розцінює рішення Верховного суду про скасування постанови ЦВК про створення 41-ї дільниці в Росії як історичну подію, яка свідчить про незаангажованість і чесну позицію чесних людей".

"Я аплодую цьому рішенню. Це зважене рішення, яке базується винятково на фактах", - сказав Ющенко в інтерв'ю журналістам у четвер у Полтаві.

"Те, що сьогодні Верховний суд так блискуче підтвердив недійсність рішення ЦВК - це одне з пам'ятних рішень, які в останні місяці я можу згадати. Тому я дякую за незаангажованість, за правду, чесну позицію чесних людей", - сказав він.

Водночас представник Віктора Януковича у ЦВК Степан Гавриш обвинувачує Верховний Суд у перешкоджанні українцям у Росії голосувати на виборах президента України.

Про це Гавриш сказав журналістам у четвер, повідомляють "Українські новини".

За його словами, рішення Верховного Суду, що скасувало створення ЦВК 41 виборчої дільниці в Росії, позбавить права голосувати на виборах президента близько 150 тис. українців, які проживають у Росії.

Гавриш також сказав, що Верховний Суд формально підійшов до розгляду скарги штабу Ющенка на створення ЦВК 41 виборчої дільниці в Росії і не аналізував право українців у Росії голосувати.

"...він (Верховний Суд) не аналізував право доступу українців до виборчих урн", - сказав Гавриш. Він також назвав рішення Верховного Суду суб'єктивним і емоційним.

Водночас Гавриш стверджував, що скасування Верховним Судом рішення ЦВК не вплине на результати виборів президента.

"Невідомо, як би вони ще голосували... Далеко не на всіх виборчих дільницях, у тому числі й у Росії, буде така єдність. Ми розкололи суспільство", - сказав Гавриш.

Він також сказав, що Верховний Суд не взяв до уваги обставини, які перешкодили, на думку Гавриша, у терміни, передбачені законом, створити виборчі дільниці в Росії.

Народний депутат Юрій Ключковський, який є вповноваженим представником Ющенка в
ЦВК, вважає, що дане рішення Верховного суду "уже відбилося на ході виборів".

Коментуючи висловлення Гавриша про те, що даним рішенням Верховний суд позбавив права громадян України, які проживають у Росії, реалізувати своє виборче право, Ключковський сказав: "Реальне голосування на цих дільницях не відбулося б".

Він відзначив, що на сьогодні ще не разу не збиралися дільничні виборчі комісії на цих дільницях, ніхто не становив списки виборців і під сумнівом перебуває безпека доставки виборчих бюлетенів на дільниці й після голосування - у ЦВК.

Ключковський також підкреслив, що "якби держава хотіла забезпечити виконання виборчих прав громадян, то зробила б це не таким способом".

Зокрема, сказав він, якщо МЗС давно знав про таку велику кількість громадян України, які проживають у Росії, то чому не були вчасно створені комісії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялось, Верховний Суд скасував створення 41 додаткової виборчої дільниці для виборів Президента України в Росії.

Раніше ЦВК вирішила створити 41 додаткову виборчу дільницю для виборів президента України в Росії. Раніше Міністерство закордонних справ подало в ЦВК подання на створення 420 додаткових виборчих дільниць у Росії.

Створення додаткових дільниць в Росії пов'язувалось з фальсифікацією результатів виборів на користь Януковича, оскільки процес голосування там не могли б контролювати спостерігачі та кандидати.

Читайте також:

Ющенко через суд ліквідував додаткову 41 дільницю в Росії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування