Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед виборами Буш нагадав Україні про НАТО

П'ятниця, 29 жовтня 2004, 10:57
Президент Сполучених Штатів Джордж Буш заявив, що не виключає можливості приєднання України до Північно-Атлантичного альянсу.

Таку думку він висловив в ексклюзивному інтерв’ю нью-йоркській газеті "Новое Русское Слово", повідомляє радіо "Свобода".

Запитання було таке: "Україна у перспективі має намір приєднатися до НАТО, але Росія проти такого кроку. Яка ваша позиція, якщо наявні суперечності між двома країнами?"

Буш відповів, що Росія свого часу була також проти приєднання до НАТО балтійських та східноєвропейських країн, коли альянс упритул наблизився до Калінінграда.

"У нас відбувся з Москвою конструктивний діалог, - сказав Буш, -наслідком чого ми усунули всі перешкоди до розширення НАТО, яке робить Європу безпечнішою, не загрожуючи при тому безпеці Росії", - зазначив президент США.

"Якщо керівництво НАТО ухвалить рішення щодо дальшого розширення і якщо Україна відповідатиме встановленим нами критеріям,- вів далі Буш, - то я певен, що ми проведемо дискусію з усіма зацікавленими сторонами, щоб виключити будь-яке нерозуміння", - додав він.

"Свобода" відзначає, незвичність самого факту того, що президент Сполучених Штатів дав інтерв’ю виданню іммігрантів. Причиною цього воно вважає, що за лічені дні до виборів Буш намагається заручитися підтримкою хоча б незначної групи нових прихильників.

Так Буш заявив, що цілковито підтримує рішучість російської влади боротися з тероризмом у своїй країні.

Водночас на питання, як поставиться Америка до можливих ударів Росії по таборах терористів у Грузії, Буш ухилився від прямої відповіді, але наголосив на підтримці президента Саакашвілі з його реформами і заявив, що допомога народові Грузії корисна всім демократичним країнам.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування