Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пообіцяв Росії Севастополь. І нагадав українцям про холодну війну

П'ятниця, 29 жовтня 2004, 11:34
Янукович, "кандидат у президенти з сумнівним минулим", пообіцяв Росії передати український порт Севастополь у Криму російському Чорноморському флотові, пише поважне видання Jane's Intelligence Report

Часопис пише, що Кучма також чекає перемоги Януковича, бо у разі приходу опозиції до влади, йому та його оточенню загрожують судові процеси і ув'язнення з причини багатьох скандалів.

Часопис вказує, що опитування громадської думки вказують, що перемога провладного кандидата не постає такою вже напевною, повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

На думку автора британського часопису "Дейлі Теліграф", військовий парад з нагоди 60-ліття визволення України від фашистських загарбників нагадав часи холодної війни.

"Президент Росії долучився до президента України на трибуні, спостерігаючи за заходом, від якого серйозно відгонило холодною війною, коли центральним проспектом Києва проходили шереги українського війська", - йдеться у матеріалі, опублікованому у п’ятницю.

Інше британське видання газета "Індепендент" зазначає, що військовий парад у Києві було перенесено на тиждень вперед від власне дати визволення України від нацистів без жодних пояснень. Таким чином, ця подія ніби нависла над сімдесятьма двома останніми годинами передвиборчої кампанії.

Більшість незалежних оглядачів вважає, що кандидат від опозиції мав би виграти вибори з чистою перевагою у разі, якщо вибори відбулися б чесно і справедливо, зазначає "Індепендент".

"Індепендент" наводить слова заступника голови Європарламенту Януша Онишкевича, що "рівень втручання певних кіл Росії до українських виборів є доволі печальним фактом. Інші крани не мають показувати свої симпатії до тих чи інших кандидатів на виборах у сусідніх державах"

Щодо економічної ситуації, що склалася в Україні, пише "Файненшнл Таймс". "Показники економічного зростання в Україні були доволі сильними цього року і багато з оглядачів донедавна вважали курс гривні дещо заниженим. Водночас гривня почала падати і ціни почали зростати по тому, як президентський кандидат - прем'єр Янукович здійснив підвищення удвічі мінімальної місячної пенсії", - пише газета.

Часопис нагадує, що у вересні центробанк заборонив обмінним конторам відхилятися від встановленого курсу валюти більш, як на 2 відсотки. У відповідь на це контори припинили продаж валюти, відтак за цих умов постав чорний ринок з гривнею, яка втрачала до 15 відсотків своєї вартості.

"Файненшл Таймс" пише, що за умов напруги у суспільстві, міліція стала на заваді, аби великі маси людей спостерігали б за ходом нещодавнього військового параду з приводу звільнення України від нацистів.

"Файненшл Таймс" наводить слова держсекретаря США Ричарда Армітеджа про нарікання США щодо нечесного проведення передвиборчої кампанії в Україні. Армітедж закликав Кучму забезпечити передання влади з гідністю за допомогою проведення мирного та чистого виборчого процесу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...