Три тисячі запорожців їдуть до Києва, щоб захищати ЦВК від опозиції

П'ятниця, 29 жовтня 2004, 12:31
Понад три тисячі осіб виїдуть із Запоріжжя до Києва 31 жовтня, щоб взяти участь у мітингу на підтримку Віктора Януковича.

Про це повідомив один з організаторів поїздки від Запорізької області.

За його словами, ініціаторами цього тура стали громадські й профспілкові організації.

Більшу частину від'їжджаючих становлять представники великих промислових підприємств Запоріжжя. Всі вони будуть добиратися поїздами й автобусами, поїздка розрахована на один день.

За словами співрозмовника, запорізькі представники візьмуть участь у мітингу біля будинку ЦВК 1 листопада. Вони одержали інструкції підтримувати порядок і зберігати спокій у випадку блокування будинку, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше Янукович закликав своїх прихильників проголосувати на виборах, але не організовувати мітинги й не виходити на вулиці.

Він критично висловився щодо опозиції, яка закликає своїх прихильників прийти до ЦВК у ніч із 31 жовтня на 1 листопада.

В той же час з достовірних джерел стало відомо, що в запорізькій області вертикаль МВС займається формуванням "бойових бригад" з колишніх "зеків" для виїзду в Київ у ніч виборів, повідомляє Молодіжна коаліція.

Райвідділи міліції зайняті тим, що піднімають архіви тих, кто перебуває під слідством, а також тах, хто біли ув'язнені та амністовані і т.д., викликають цих людей на "довірчі бесіди" і пропонують за 100 у.е. виїхати в Київ для організованої участі в масових безладдях.

Запорізька область вважається однією найбільш неблагополучних за рівнем злочинності, а місто Запоріжжя називають "ментовським" містом, виходячи із чисельності структур МВС й їх "спайки" із криміналом.

Зокрема, 2004 рік позначився арештом великих чинів запорізького УБОЗа, які перевозили із Дніпропетровська великі партії наркотиків для їхнього роздрібного продажу в Запоріжжя, де вся структура наркоторгівлі "крышуется" міліцією.

В області 9 виправно-трудових колоній, 2 слідчих ізолятори, 12 установ для "хіміків".

Усього в запорізьких "зонах" сидить більше 20 тисяч ув'язнених. У рік засуджують 11 тис. осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...