Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ШТІРЛІЦ ІЗ АП ПОПЕРЕДЖАВ ЮЩЕНКА ПРО ОТРУЄННЯ?

П'ятниця, 29 жовтня 2004, 13:53
Колишній урядовий секретар Кабінету міністрів України Віктор Лисицький стверджує, що про плани отруєння Ющенка було відомо заздалегідь і він попереджав про це його оточення.

Про це пише російська "Нова газета".

"Незабаром після подачі Віктором Ющенком заяви на реєстрацію кандидатом у президенти до Лисицькому прийшов давній друг, якій у свій час займав дуже високі пости в системі державної влади, а зараз консультує адміністрацію президента", - повідомляє газета.

"Джерело, яке Лисицький називає Штірліцем, нібито сказав тоді, що існує сценарій недопущення Віктора Ющенка до влади", - відзначає видання.

За твердженням Лисицького, Штірліц передав йому зміст документа, який складався з п'яти пунктів, представивши його як секретний план "відповідних структур". Серед відносно "безневинних" заходів типу інформаційної блокади, висування "технічних кандидатів" і тому подібного значилося: "Тимчасове усунення Ющенка".

Отриману інформацію Лисицький нібито передав братові Ющенка Петру. А через два місяці лідер української опозиції був госпіталізований.

"Тоді в Лисицького відбулася інша розмова - з одним із друзів Ющенка, якого він називає Фінансистом. Фінансист начебто б повідомив, що за кілька днів до хвороби надходили попередження про отруєння. Доброзичливці повідомляли, хто, коли і як отруїть опозиційного кандидата", - пише газета.

Видання висловлює подив, чому штаб Ющенка не використав інформацію про замах, що готується. І припускає, що цю інформацію штаб оприлюднить перед самими виборами.

"Нова газета" стверджує, що Лисицький "ладен на Біблії підтвердити" факт своїх бесід зі Штірліцем і Фінансистом. Він заявляє, що не міг більше мовчати після того, як були оголошені висновки генпрокуратури про те, що причиною хвороби Ющенка став герпес.

За версією Лисицького, аналогічною інформацією вже володіє "5-й канал". Лисицький припускає, що вони "підірвуть бомбу" перед самими виборами.

Крім цього, штаб Ющенка нібито має інформацію про те, що російські бізнес-структури вклали у вибори в Україні близько 200 мільйонів доларів, про що домовилися керівники держав улітку в Ялті.

"Складчина" проходила під тиском високих сторін під час зустрічі президентів із провідними бізнесменами двох країн, яким і представили Віктора Януковича як спадкоємця", - відзначає видання.

Там же, у Ялті, обговорювалося, які об'єкти української економіки росіяни, які надали допомогу, одержать право приватизувати на пільгових умовах, пише газета.

Зі своєї сторони український президент "обклав оброком" 26 українських губернаторів і зібрав з них 130 мільйонів доларів.

За даними видання, аудіозапис однієї з таких бесід з підприємцями нібито виявився в розпорядженні виборчого штабу Віктора Ющенка. Його нібито надав добровільний помічник опозиційного кандидата, який мав доступ до розшифровки аудіозаписів.

Відповідно до цієї версії, в оточенні Ющенка ще не ухвалено рішення про строки й форму реалізації отриманого компромату. Людину, яка надала аудіозаписи, терміново сховали в одній із країн Південної Європи. Неясно тільки, коли він з'явиться зі своїми викриттями: до виборів або після.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...