Ющенку прогнозують 37-39%, Януковичу – 41-43%

П'ятниця, 29 жовтня 2004, 14:55
Український інститут соціальних досліджень і центр "Соціальний моніторинг" у прогнозі на перший тур виборів вважають більш високими шанси у Віктора Януковича.

У оприлюдненому в п'ятницю прес-релізі ці дві соціоструктури представляють такі прогнозні оцінки результатів виборів 31 жовтня:

Вітренко 1-2%
Кінах 1-2%
Мороз 5-7%
Симоненко 5-7%
Ющенко 37-39%
Янукович 41-43%
Всі інші кандидати 1-2%
Не підтримають жодного з кандидатів 3-4%

Прес-реліз підписано: А.Яременко, голова правління Українського інституту соціологічних досліджень; О.Балакірєва, директор "Соціальний моніторинг".

Свій прогноз соціологи оприлюднюють, "спираючи на результати соціологічних моніторингових досліджень електоральних орієнтацій населення".

Крім того, вони говорять, що враховують "динаміку змін електоральних настроїв населення України, беручи до уваги проведений аналіз гіпотетичного розподілу голосів потенційних респондентів, які не дали точної відповіді щодо своїх намірів голосувати (варіант відповіді "важко відповісти")".

Крім того, вони враховували "особливості рівня електоральної активності (готовності голосувати на виборах) різних категорій виборців (регіональні, вікові, гендерні особливості), спираючись на результати політологічного аналізу суспільної ситуації в країні і з огляду на попередній досвід розробки прогнозних оцінок".

Прес-реліз був поширений інформагентством "Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Останні дані перед виборами: у Ющенка плюс 4%, і в той же час мінус 8%


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...