СДПУ(о) одягає куртки за Ющенка

П'ятниця, 29 жовтня 2004, 16:03
Закарпатський штаб Віктора Ющенка попереджає про можливі провокації в неділю під час виборів президента України з боку молодиків, одягнених у куртки "Так! Ющенко".

Штаб повідомляє за даними правоохоронців, що 28 жовтня одним із лідерів СДПУ(о) на Закарпаття було завезено понад півтисячі комплектів курток жовтогарячого кольору із символікою Ющенка.

Одночасно, за твердженням правоохоронців, в останній тиждень перед виборами в область приїхало понад десяток автівок, переважно "джипів", із київськими, донецькими та луганськими номерами.

Пасажири автобусів мають специфічний вигляд, який запам’ятався мукачівцям під час минулих виборів міського голови, коли "бритоголові" вчиняли напади на виборчі дільниці та займались побиттям народних депутатів України, спостерігачів та членів дільничих комісій, зазначає прес-служба штабу Ющенка.

У зв’язку із цим штаб закликав прихильників Віктора Ющенка до толерантності, виваженості та не піддаватись на провокації.

Окрім цього, в п'ятницю вночі невідомі підірвали 4 автобуси Чернівецького автопідприємства "Денисівка", що надавало в оренду транспорт обласному штабу Ющенка.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 4.00 на стоянці, яка знаходиться на території Чернівецького ВАТ АТП "Денисівка", пролунали два потужних вибухи, в результаті яких 2 автобуси марок "Неоплан-мерседес" та "Ікарус" були підірвані, а ще два повністю згоріли.

За попередньою інформацією, отриманою із достовірних джерел, вибухнули дві бойові гранати. Одна зірвалась в повітрі, а інша – між автобусами. Людських жертв немає. Міліція проводить слідство.

У це же день було підпалено невідомими машину довіреної особи Ющенка у виборчому окрузі №159 у Рівному Василя Багнія, повідомив нардеп Василь Червоній.

Червоній звернувся до СБУ з проханням порушити кримінальну справу за фактом підпалу.

Червоній повідомив також, що близько 2:00 29 жовтня невідомі вчинили напад на Березнівський районний передвиборний штаб Ющенка, повідомляють "Українські новини".

Окрім цього, 28 жовтня близько 22.00 працівниками залізничної міліції на станції Котовськ Одеської залізниці при виході з поїзду було заарештовано довірену особу Ющенка по виборчому округу №139 Анатолія Марчука.

Як зазначає прес-служба штабу, працівники міліції не пред'явили жодних законних підстав для арешту чи обшуку довіреної особи. "Його арештували, незаконно обшукали, відібрали особисті речі та документи", - сказано в повідомленні.

Регіональний штаб заявляє, що "справжньою метою цієї ганебної акції "правоохоронних органів" є вилучення важливої штабної документації, яку мав при собі Марчук", повідомляє УНІАН.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News