Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог Януковича дізнався про переворот у штабі Ющенка і розповідає про сценарії влади

П'ятниця, 29 жовтня 2004, 20:04
На думку російського політолога Сергія Маркова, велика ймовірність того, що в ніч після виборів в Україні виникнуть масові хвилювання.

"Імовірність масових заворушень досить висока. Події можуть розвиватися за сценарієм Азербайджану, де опозиція не погодилася з обранням Ільхама Алієва, однак рівень дестабілізації може бути на порядок вищий через утрату владою керованості", - заявив політолог.

Він пояснив, що "якщо в Азербайджані перемога Алієва була абсолютно очевидна, то в Україні такої очевидності немає, зате опозиція на порядок більш впливова".

На можливість масових заворушень, на думку Маркова, вказують і недавні перестановки в штабі одного з головних кандидатів Віктора Ющенка.

"Три тижні тому, - пояснив політолог, - у штабі Ющенка відбувся переворот, у результаті якого були відсторонені помірковані, а головні оргресурси перейшли до Юлії Тимошенко, яка заявила, що Україна стоїть на порозі "каштанової революції".

Минулих вихідних українська опозиція, говорить Марков, вже "провела репетицію" народних заворушень, коли в будинку Центвиборчкому в Києві відбулося зіткнення демонстрантів із правоохоронними органами.

По іншу сторону барикад, як думає Марков, можуть виступити шахтарі, православна громадськість і фан-клуби донецького "Шахтара", що мають досвід по приїзду в інші міста України до 30 тис. чоловік.

"При цьому силові структури, - вважає політолог, - виступлять на боці влади, а прості кияни - на боці Ющенка".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування