ЮЩЕНКО ПОЯСНИВ, ЩО ТАКЕ "ЖОВТОГАРЯЧА РЕВОЛЮЦІЯ"

Субота, 30 жовтня 2004, 00:21
Віктор Ющенко здивований рішенням Центвиборчкому по обмеженню доступу народних депутатів до ЦВК в день голосування.

"Останнє рішення мене здивувало, тому що це – ознака, що підсилює закритість роботи ЦВК в такий важливий період діяльності, як підрахунок результатів виборів", - заявив Ющенко в Сумах.

Він також повідомив, що йому відомо про тиск на членів Центвиборчкому. Саме тому, пояснив Ющенко, присутність в ЦВК депутатів допоможе формувати більш незалежну позицію.

Ющенко повідомив, що вже зараз у деяких областях існують підсумкові протоколи, які мають бути "обнародувані на рівні ЦВК".

Так, наприклад, відзначив він, по Черкаській області вже є план, де "кандидат Ющенко переможе, але його показник буде 34,8%, тоді як у Януковича - 27"%.

В Сумській області до глави обладміністрації "доведена інформація" про те, що 51% повинні проголосувати за Януковича, а "усе, що залишиться - за Ющенко".

Ющенко також сказав, що його штаб залишає за собою право звернутися до виборців після початку підрахунку голосів в залежності від рівня фальсифікацій.

"Штаб залишає за собою право на спеціальне звернення до виборців, українським громадянам щодо дій, що потрібно робити в інших місцях", - заявив Ющенко.

Так Ющенко прокоментував заяву свого соратника Миколи Томенка про те, що не потрібно виходити на площу перед Центвиборчкомом після 20.00 у неділю.

Ющенко підкреслив, що 31 жовтня основним предметом уваги мають бути виборчі дільниці.

"До 12 годин ночі підрахунок голосів проходитиме на виборчих дільницях. Це найважливіший етап, де формуватимуться первинні документи, які будуть доставлені до територіальних виборчих комісій, а також до ЦВК", - заявив Ющенко.

Він підкреслив, що з 20.00 до 24.00 виборцям необхідно буде приділити увагу роботі на виборчих дільницях.

Наступним етапом буде вже "паралельний підрахунок голосів разом із соціалістами й іншими політичними партнерами".

Лідер "Нашої України" підкреслив, що 31 жовтня закінченням роботи дільниць повинно стати отримання протоколів з "мокрою печаткою", що будуть доставлені до центрального штабу і територіальної комісії.

Ющенко також не виключає, що влада використовує заяви його штабу про порушення під час кампанії, щоб визнати вибори недійсними.

Він нагадав, що таких заяв штаб Ющенко подав до різних інстанції більше 2 тисяч.

Ющенко також заявив, що "законне голосування 31 жовтня можна захистити не шляхом поводження персонально Ющенка, Зинченка або Тимошенко, а шляхом публічних акцій у рамках закону щодо чесного підрахунку демократичних виборів".

"У цьому і весь сенс "жовтогарячої революції", - підкреслив лідер "Нашої України".

Ющенко сказав, що готуються провокації "по тим дільницям, де в нас буде явна перевага". Він відзначив, що сьогодні з Донецька відправили 150 тисяч осіб у різні регіони країни. Мета - максимально сфальсифікувати вибори, у тому числі і шляхом відкріпних талонів.

Крім того, як стверджує Ющенко, в Донецькій області буде проведений "низка вибухів", щоб не дати Донбасу спокійно проголосувати.

Таким чином, якщо буде другий тур, він буде "формуватися вже в цьому кліматі фальсифікацій і крові", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЮЩЕНКІВЦІ НЕ ЙДУТЬ У НІЧ ВИБОРІВ ПІД ЦВК

Ющенко збирається одержати 60% у 1-ому турі. Навіть якщо перешкодять таргани

Ющенко знає про чартери втечі з України. І обіцяє не дати горілки Білоконю

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування