До Кієва прибувають загони "отморозков". Молодики з Херсону побили перехожих

Субота, 30 жовтня 2004, 11:38
29 жовтня об 23.45 біля станції метро "Хрещатик" кореспондент УНІАН став свідком того, як декілька молодиків кримінальної зовнішності чіплялися до перехожих, при цьому голосно викрикуючи: "Кучму на третій термін!".

З огляду на явно провокативний характер їхніх дій наш кореспондент звернувся до міліціонера, який стояв неподалік та спостерігав за тим, що відбувалося. На звернення працівник міліції відповів, що не буде втручатись, доки не підійде підкріплення.

Після того як кореспондент продемонстрував йому своє редакційне посвідчення, працівник міліції та кореспондент УНІАН втрутились в ситуацію, тим більше, що на той момент молодики почали бити громадян, які висловлювали незгоду з тим, що викрикували молодики.

Міліціонеру, кореспонденту УНІАН, а також ще одному працівнику міліції, що підійшов пізніше, вдалося затримати двох нападників, які били громадян, та доправити їх на пост міліції на станції метро “Хрещатик”.

Потім був затриманий ще один з нападників, повідомляє агенство.

Водночас, встановити особи потерпілих не вдалося, оскільки вони після затримання нападників одразу залишили місце події.

Затримані виявилися жителями м. Херсон та Херсонської області. У розмові між собою вони не раз зазначали, що прибули до Києва після обіду 29 жовтня.

Затримані та кореспондент УНІАН, який виступав свідком, приблизно годину пробули на станції метро “Хрещатик”.

За даними журналіста, міліціонери, крім короткого опитування затриманих, не провадили більше ніяких дій, мотивуючи це необхідністю доставити затриманих до Печерського райвідділу міліції.

Лише через годину троє затриманих, двоє свідків, які виявились товаришами затриманих, а також кореспондент УНІАН були доставлені до Печерського райвідділу міліції.

З 00.50 до 4 години ранку кореспондент агенства разом із затриманими пробув у вестибулі Печерського райвідділу.

Весь цей час працівники міліції відмовлялися прийняти в нього заяву, в якій було викладено факти того, що він бачив поблизу метро, оскільки таку заяву, за їх словами, мав прийняти лише інспектор, який доставив затриманих до відділку.

А цей інспектор, як пояснили кореспонденту УНІАН працівники міліції, відбув за терміновим викликом.

Увесь це час затримані погрожували журналісту, зокрема, запитували його, як буде правильно українською слово "убити" чи "вбити".

А один із товаришів затриманих, який прийшов до райвідділку як свідок, звернувся до кореспондента зі словами: "Уважаемый, помни, на одного журналиста два других найдется. А твою газету, или что там у тебя, всегда закрыть можно".

О 4-й ранку кореспонденту УНІАН все ж таки вдалося віддати заяву зі свідченнями черговому по відділку, після цього він залишив приміщення Печерського райвідділу міліції.

За даними штабу Віктора Ющенка, у східних областях України за наказом згори були сформовані загони з робітників та кримінальних елементів, які вже привезли до Києва та інших областей України, де провладний кандидат не користується великою підтримкою населення.

Мета цих загонів - голосування за відкріпними талонами та вчинення провокацій.

Читайте про те, як влада організовує потяги з регіонів до Києва тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування