Через Полтаву проїхали 10 ешелонів "Спецрейс" на Київ та Захід

Субота, 30 жовтня 2004, 17:13
Через Полтаву за останні три дні пройшли 10 пасажирських залізничних ешелонів під грифом "Спецрейс", повідомляє прес-служба УНП.

"Саме так оголошувала чергова станції "Полтава Південна" про прибуття й відправлення потяга з відповідним номером", - розповіли голова Полтавської обласної організації УНП Олександр Кулик і нардеп Борис Загрева.

"Потяги затримувались на станції від 2 до 5 хвилин, рядові працівники вокзалу відстежили, що серед пасажирів були переважно чоловіки", - повідомив Кулик.

Він зазначив, що потяги прямували на Київ, а ті, що пройшли раніше, — швидше за все, до західних областей України. Кулик і Загрева мають підстави вважати, що ці потяги — "проект бандитської влади, спрямований на зрив виборів".

Кулик вважає, що в цих потягах їхали "не виборці з відкріпними посвідченнями, а криміналітет, про підготовку якого до виборів на Донбасі говорилося вже давно".

Крім того, керівник виборчого штабу Ющенка Юрій Ширко повідомляє, що міліція вимагає від членів дільничних комісій від опозиційних кандидатів відмовитись від роботи в комісії.

Член дільничної комісії №105 Березанського району Миколаївської області Оксана Горова повідомила, що "керівник Березанського відділку МВС Олег Пелах з міліціонером в наказному порядку, нецензурними словами, вимагали написати заяву про відмову від участі в роботі дільничної комісії".

Юрій Ширко повідомив, що "представники МВС тиснули на члена дільничної комісії, вимагали голосувати лише за Януковича, а Оксані Горовій погрожували і обіцяли репресії за те, що вона в дільничній комісії представляє Ющенка".

Також на Миколаївщині міліція затримує автомобілі на яких планується звозити протоколи виборів для паралельного підрахунку.

Депутат повідомив, що "міліцією уже затримано автомобілі майже у кожному районному центрі області". "Основна мотивація: планова перевірка достовірності номерів або додаткової перевірки документів водіїв", - сказав Олексіюк.

Нардеп також зазначив, що "міліція створює спеціальну базу, в яку заносить номер кожного авто, що співпрацює із штабом Ющенка".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування