Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екзит-пол за Павловським: опитування проведуть на 38 дільницях у Донецьку і на 7 у Чернівцях

Субота, 30 жовтня 2004, 18:59
Під час екзит-полу, який буде проводити в день виборів фонд "Общєствєнноє мнєніє" за замовленням Російського клубу, будуть опитані 40 тисяч осіб на 400 виборчих дільницях у всіх регіонах України.

На презентації технології екзит-полу в суботу в Києві директор фонду Олександр Ослон розповів, що в опитуванні будуть задіяні близько 900 інтерв'юерів, а за правильністю дотримання технологій будуть спостерігати зовнішні контролери.

За його словами, для проведення екзит-полу фонд виділяє близько 150 своїх співробітників, які будуть збирати й передавати інформацію для обробки в Москву.

За технологією фонду, в Україні були обрані для проведення опитування від 7-ми виборчих дільниць у Чернівцях, 9-ти в Луцьку до 38-ми дільниць у Донецьку.

Усього будуть задіяні дільниці в 131-ому українському місті, 35 селищах міського типу й 135 селах.

Екзит-пол "розбитий" на 4 тимчасових етапи. Він буде проводитися з 8.00 до 10.30, з 11.00 до 13.30, з 14.00 до 16.30 і з 17.00 до 19.30.

У зв'язку із цим оперативна інформація буде обновлятися 4 рази: в 12.00, 15.00, 18.00 й в 21.00. Попередні результати будуть оприлюднені одразу після закриття виборчих дільниць - о 20.01.

Крім результатів опитування по країні в цілому, фонд буде в оперативному режимі підводити підсумки голосування у 5-ти основних регіонах: західному, південному, західно-центральному, східно-центральному й східному.

Остаточні підсумки будуть представлені по всій країні в цілому, а також у 8-и регіонах, у яких розмір вибірки перевершує 2 тисячі осіб - Київ, Крим, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Львівська, Одеська й Харківська області.

За словами Ослона, результати похибки екзит-полів, які фонд "Общєствєнноє мнєніє" проводив під час трьох останніх виборів у Росії, становили від 0,8% до 2,25%. Він висловив надію, що похибка екзит-пола в Україні також буде маленькою, а точність опитування - високої.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливості розбіжності результатів російських екзит-полів й опитувань, проведених українськими експертами, Ослон заявив, що якщо виникнуть серйозні відмінності - це послужить предметом аналізу технології проведення екзит-полу.

"Ми не можемо навіть припустити, що хтось може зловмисно змінити результати опитування", - заявив Ослон.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування