Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попри акцію журналістів на каналах Медведчука цензура не зникла

Субота, 30 жовтня 2004, 21:38
Журналісти інформаційної служби телеканалу "Інтер", які підписали заяву, що працюватимуть чесно, досягли з керівництвом домовленості, що їх не змушуватимуть переробляти сюжети і начитувати замовні новини.

Такої домовленості дійшли на зустрічі із головним редактором ІАС "Телеканал "Інтер" Олексієм Мустафіним у п’ятницю, повідомляє Телекритика.

Мустафін сказав, що журналісти можуть робити матеріали так, як вважають за потрібне, і редактори їх не змушуватимуть змінювати суть сюжетів. При цьому він зауважив, сам вирішуватиме, який матеріал піде в ефір, а який - ні.

В той же час, на думку аналітиків "Телекритики", новини "Інтера" залишаються тотально-маніпулятивними. Новини о 20.00, які вів Олександр Колодій, були "тотально, як і колись, маніпулятивні у висвітленні виборної тематики", пише сайт.

При цьому, звертають увагу аналітики видання, на жаль, у сюжетах деяких підписантів заяви можна побачити дуже розмиті межі компромісів у розумінні професійних страндартів.

"Це стосується, зокрема, сюжету Анастасії Образцовой, який перебуває десь між можливим в умовах "Інтера" і необхідним в інтересах глядачів і суспільства".

У "Подробностях" цитати з виступу Кучми в Чернігівській області про те, якщо загроза виборів існує, то виходить вона від опозиції, не була прокоментована прибічниками Ющенка, йдеться у повідомленні.

У випуску пролунала інформація про звернення до народу Януковича (із синхронами), і не було сказано про те, що до виборців звернулися в цей день і Віктор Ющенко з Юлією Тимошенко.

Янукович було показано в "Подробностях" винятково в позитивних контекстах, в образі невпинно працюючого прем'єра.

Величезний сюжет було присвячено підведенню підсумків штабом Януковича. У той же час - у сюжеті Марини Сороки про підведення підсумків штабом Ющенко не тільки превалювала інформація про недоліки його виборної кампанії, але й була проведена маніпулятивна спецоперація, яка базувалася на темі хвороби опозиційного кандидата.

В рівень з Подробицями аналітики телекритики також поставили ТСН на "1+1"

В той же час новини каналів СТБ, Тонісу й ТРК "Ера" були традиційно для останнього часу виваженими і об’єктивними. Новини цих каналів увійшли повідомлення, для яких в стрічці новин інших каналів не знайшлось.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...