Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ХОЧЕ ВЖЕ ЗНЯТИ ВАНТАЖ І РАДИТЬ НАСТУПНИКУ САМОМУ ТРИМАТИ СВОЇ ШТАНИ

Неділя, 31 жовтня 2004, 00:00
Президент України Леонід Кучма впевнений, що буде другий тур президентських виборів.

Про це президент заявив у неділю в Києві, відповідаючи на питання журналістів після голосування на виборчій дільниці про його настрій.

При цьому Кучма відзначив, що "із задоволенням" зніме із себе "президентський вантаж".

Кучма заявив, що проголосував "за завтрашній день".

"Для України, я думаю, - це свято, зміна президента. Я голосував за завтрашній день", - сказав президент в інтерв'ю журналістам у неділю в Києві після голосування.

"Я голосував за стабільність. Я не тільки голосував, але й робив при цьому все, щоб курс, що проводить сьогоднішній президент, став прямою лінією, а не зиґзаґом", - підкреслив Кучма.

"Ви, напевно, мали можливість спостерігати за виборчою кампанією. Зиґзаґи робили всілякі, у тому числі освідчення в коханні, коли знаєш, що цієї любові немає. Було більше, ніж досить. От це і є мораль таких політиків", - сказав глава держави.

Кучма порадив кандидатам у президенти "жити своїм розумом".

"Я дійсно хочу, щоб українські політики більше опиралися на українських політиків, а не шукали, щоб штани тримали з-за кордону", - сказав президент.

Глава держави висловив упевненість, що вибори не закінчуються в цю неділю й буде другий тур.

"Я думаю, не сьогодні, ще буде 21 листопада, я б з більшим задоволенням зняв би цей вантаж сьогодні", - сказав він.

"Я говорю це абсолютно чесно, і коли деякі кандидати в президенти використають виборчу кампанію з погляду недозволенних прийомів з погляду моралі, щодо зриву виборів, що Кучма хоче залишитися, - я про це скажу трошки пізніше, оскільки йде виборча кампанія і я не хочу розставляти акценти із цього приводу", - сказав він.

Президент знову відкинув можливість силового варіанта розвитку президентських виборів.

"Я сьогодні це відкидаю. Я вважаю, що якщо є в когось сьогодні такі бажання, то ґрунт в Україні не той. Тут таке не росте", - підкреслив Кучма в інтерв'ю журналістам у неділю в Києві після голосування на виборчій дільниці в Києві.

Кучма також заявив, що після виборів нового президента не має наміру претендувати на пост прем'єр-міністра.

"Напевно, мене все-таки вважають розсудливим політиком, щоб я погодився піти прем'єром. Я це відкидаю. Нехай нова команда - і президент, і уряд нові", - сказав він.

Кучма переконаний, що незалежно від того, хто переможе на президентських виборах, стратегічний курс України на євроінтеграцію залишиться незмінним.

"Сьогодні сумнівів нема ні в кого. Шлях визначений. Хто б не був наступним президентом, від цього на стратегічному шляху змін не буде", - сказав він.

"Європейський вибір був і залишається головною метою й президента, і суспільства", - заявив Кучма.

Він допустив, що "можуть бути якісь тактичні зміни", однак знову підкреслив, що стратегічних змін не буде.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування