Кіровоград і Одесу хотіли залишити без спостерігачів від опозиції

Неділя, 31 жовтня 2004, 00:23
У неділю в Одеській області у всіх 12 територіальних виборчих округах відкрилися майже 1,5 тисячі виборчих дільниць.

Конфлікт у 138 виборчому окрузі, пов'язаний з рішенням тервиборчкому про зняття близько 200 членів дільничних комісій від опозиції, уночі розглядався в Одеському апеляційному суді. Суд скасував рішення тервиборчкому про припинення повноважень.

У cуботу на засіданні територіальної виборчої комісії 138-го виборчого округу голова тервиборчкому Рубан (від Дмитра Корчинского) заявила, що представники на дільницях від "Нашої України" (70 осіб), СПУ (33 осіб), КПУ (29 осіб), а також представники кандидатів Романа Козака, Владислава Кривобокова й інших кандидатів - позбавлені своїх повноважень.

Своє рішення тервиборчком, засідання якого пройшло за відсутності кворуму, нічим не аргументував.

За словами нардепа Юрія Кармазіна про те, що за законом за добу до голосування забороняється змінювати склад дільничних виборчих комісій, до увагу взято не було.

"Ми звернулися з позовною заявою в Одеський апеляційний суд з вимогою скасувати рішення теризбиркома по 138-му виборчому окрузі", - сказав він.

Близько 300 спостерігачів від штабів Віктора Ющенка, Олександра Мороза, Михайла Бродського і Леоніда Черновецького намагалися виключити зі складу виборчих комісій більшості дільниць у Кіровограді.

Як повідомив член виборчкому #100 (Кіровоград) від кандидата Анатолія Кінаха Андрій Кривуляк, офіційним поясненням спроби виключення спостерігачів була нібито систематична їхня неявка на засідання дільничних комісій.

Кривуляк повідомив, що всі клопотання, подані до територіальної виборчої комісії #100, були набрані "як під копірку", датовані, в основному, 27 жовтня і подані в комісію приблизно в той самий час - на спеціальне засідання, що відбулося в суботу.

Зараз спостерігачі, яких намагалися виключити, подали позов до Кіровоградського апеляційного суду.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування