В Черкасах кажуть голосувати за Януковича, в Луганську завезли групу нетверезих шахтарів

Неділя, 31 жовтня 2004, 13:14
В Черкаській області на одній з дільниць члени Дільничної виборчої комісії вказують виборцям за кого голосувати, а саме вказують пальцем на прізвище Віктора Януковича, повідомляє Комітет виборців України.

Також по Україні було широко зафіксовано голосування організованих груп виборців, передає Комітет виборців України.

Так біля виборчої дільниці №6 44 округу зупинився автобус, з якого стали виходити працівники заводу "Норд" по 1-3 особи і заходити на дільницю для голосування.

Всі голосуючі створили чергу лише до однієї людини в комісії, яка видавала бюлетені, і отримували бюлетені по відкріпним талонам.

На бажання кореспондента газети "Точка Зору" ознайомитись з документами виборців, на основі яких ведеться видача бюлетенів, – вона була локалізована охороною та членами комісії, після чого виборці-працівники заводу з черги почали ховати свої відкріпні посвідчення і швидко залишати дільницю.

Потім автобуси поїхали у різних напрямках. Один з них зупиняється на дільницях, випускаючи по декілька осіб, які голосують, і повертаються знову в автобус. Номери автобусів: 04418 ЕА, 36505ЕВ, 04413ЕА.

Також масове голосування за відкріпними талонами зафіксовано в Черкаській області на дільниці №1, 199 в. о. Тут молоді дівчата голосують за старих людей в списках. Спостерігач КВУ намагається з’ясувати звідки приїжджають ці люди.

В Київській області на дільниці № 20, 21, які знаходяться в одному приміщенні школи округу 98 (Бровари) приїжджав автобус 55977АВ з людьми в цивільному та у формі "Беркута" і голосували за відкріпними посвідченнями.

Як відмічає КВУ на 10:05 дільниці №43 в. о. 197 спостерігачі та члени ДВК відмічають значну кількість людей (із сіл Леські, Червона Слобода, Боровиця), що приходять і голосують за відкріпними посвідченнями. Причому ці люди знайомі один з одним.

Також у Київській області на виборчу дільницю № 31 ТВО 91 прибуло 600 чол. з відкріпними посвідченнями з Донецька, Луганська, Харкова. Усього на дільниці 1500 виборців, повідомив секретар ДВК 31 Мунтян.

В дільниці № 122 виборчого округу № 100 В приміщені санаторію Жовтень міліція не допускає проголосувати великій групі виборців з відкріпними талонами та пояснює, що подадуть автобуси і всіх повезуть голосувати в Глеваху.

Також 100 осіб, які приїхали голосувати за відкріпними талонами, було зафіксовано в Дніпропетровській області в окрузі №25, дільниця 13.

Як передає КВУ селами Світловодського району, Кіровоградської області, їздить автобус із 20 особами, які представляють районний Пенсійний фонд і районне управління сільського господарства. У них на руках – відкріпні посвідчення.

В Луганській області також зафіксовані масові голосування. В м. Стаханов, в.о. №116, дільниця №40 та м. Молодогвардійськ, виборчий округ №108, дільниця №79 дві переїзні групи голосують за відкріпними посвідченнями.

Подібна група шахтарів, багато з яких у нетверезому вигляді, помічена й у Молодогвардійську. За повідомленням ДТС Богдана Бондаренка, нетверезі шахтарі проголосували на 79 дільниці.

У Луганській області на виборчому окрузі 108, дільниці 48 офіційних спостерігачів та представників ЗМІ не допустили на виборчу дільницю, що розташована в обласному онкологічному диспансері. Причиною була відсутність у спостерігачів змінних тапочок.

З 570 хворих, що лікуються у відділенні, 470 лежачі, голосують вони за місцем перебування. Зі скринькою ходять по палатах три лікаря – члени комісії.

На закарпатській області не зміг проголосувати ректор Ужгородського національного університету, який є довіреною особою кандидата Януковича Русин, через відсутність його прізвища у списках виборців.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News