Штаб Януковича склав акт на "ПОРУ"

Неділя, 31 жовтня 2004, 14:56
Інформаційний центр Російського клубу "Вибори-2004" продовжує узагальнювати інформацію від міжнародних спостерігачів про виявлені порушення в ході голосування на виборчих дільницях у всіх регіонах України.

Більшість спостерігачів фіксують як найбільш розповсюджену проблему невідповідність кількості бюлетенів кількості виборців, включених у списки.

Так, зокрема, міжнародні спостерігачі від місії CIS EMO повідомляють із Львова, що на дільниці №10 (120 територіальна виборча комісія) число бюлетенів менше, ніж кількість виборців по списках: 3115 бюлетенів - 3322 виборця.

За даними спостерігачів, на дільниці № 2 у Львові представники молодіжної організації "Пора" роздавали листівки "Не дай себе обдурити", про що був складений акт, підписаний членами виборчої комісії й спостерігачами.

На дільниці № 22 відзначено, що багато виборців не внесені до списків або їхні дані внесені з помилками. Черга виборців, які не внесені до списків або внесені з помилками, досягла 70 осіб.

На дільницях №1, 2 (118 тервиборчком) не вистачає 100 бюлетенів; постійно виявляються помилки в списках; велике скупчення народу, передають спостерігачі.

Група міжнародних спостерігачів з Казахстану від місії CIS EMO повідомляє, що на дільницях №6, 13 у Києві (98 територіальна виборча комісія) некоректно складені списки виборців, багато хто не знаходять себе в списках; на дільниці №13 спостерігачі відзначають стовпотворіння й неконтрольований потік виборців; у кабіни для голосування заходять по 2-3 осіб, оцінки в бюлетенях ставляться не в кабінках, а на стільцях, урнах і т.д.

Група міжнародних спостерігачів від місії виконкому СНД - представників українських земляцтв у Росії повідомляє, що в Тернопільській області на дільниці №1 (119 територіальна виборча комісія) зафіксовано, що іноді допускається присутність у кабінках для голосування одночасно двох чоловік.

У Вінниці на дільниці № 57 (11 територіальна виборча комісія) не вистачає виборчих урн; ряд виборців не знайшла себе в списках; тим, хто помилково не внесений у списки, було відмовлено в голосуванні через недостачу бюлетенів.

У той же час у штабі Януковича констатують, що найбільша кількість "технічних" порушень зафіксована у Вінницькій і Тернопільській області.

Спостерігачі фіксують випадки різних порушень виборчого законодавства, зокрема, частина виборчих дільниць не була належним чином підготовлена до проведення виборів.

Зокрема, 9 скарг й 41 акт складені із приводу недостатньої кількості кабін для голосування на дільницях - найбільше таких порушень зафіксовано в Тернопільській, Вінницькій і Полтавській області.

Крім того, 7 скарг й 25 актів складені у зв'язку з тим, що місця видачі виборчих бюлетенів, вхід і вихід з кабін (кімнат) для таємного голосування, виборчі урни не перебувають у полі зору членів дільничної комісії й осіб, які відповідно до закону мають право бути присутнім у приміщенні для голосування.

Лідирують за кількістю таких порушень Вінницької, Львівської, Тернопільська області, повідомляє штаб.

Із приводу недостатньої кількості прозорих виборчих скриньок у приміщеннях для голосування складено 12 скарг й 160 актів. Найбільше подібних порушень зафіксували спостерігачі у Вінницькій, Львівській, Ровенській і Тернопільській області.

Щодо порушень, пов'язаних з тим, що в приміщенні для голосування або безпосередньо перед ним відсутні плакати, що роз'ясняють порядок голосування й відповідальність за порушення законодавства про вибори президента, інформаційні плакати про кандидатів на пост президента, складені 3 скарги й 71 акт.

Крім того, 7 скарг й 86 актів складені у зв'язку з тим, що інформаційні плакати кандидатів розташовані не за абеткою. Найбільше подібних порушень зафіксували спостерігачі у Вінницькій і Тернопільській областях, констатують у штабі Януковича.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Прихильники Януковича відзначають порушення на Західній Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...