Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенківці розкрили підступність влади на західних дільницях

Неділя, 31 жовтня 2004, 15:32
Спостерігачі від кандидата в президенти Віктора Ющенка відзначають порушення на дільницях у Львівській і Херсонській областях.

Як повідомив кореспонденту агентства керівник виборчого штабу Віктора Ющенка у Львівській області Петро Олійник, у неділю вранці було зафіксовано випадок пропажі відкріпних талонів у кількості 80 штук з виборчої дільниці в містечку Куліков, округ 124.

"Ми знайшли слід цих талонів на дільницях №34 і №17, там за ними вже проголосувало кілька людей, і вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - сказав він.

За даними прес-служби обласного штабу Ющенка, у Львові знайдені 28 бюлетенів, де напроти прізвища Янукович поставлена "жирна крапка".

За даними прес-служби, ці бюлетені були передані з окружної комісії на дільницю. За даним фактом члени дільничної комісії склали акти й прийняли рішення про вилучення бюлетенів як зіпсованих. У цей час представники штабу Ющенка перевіряють наявність подібних бюлетенів на інших дільницях.

Крім того, Олійник відзначив, що близько 4 тисяч спостерігачів, що прибули до Львівської області, масово складають акти про порушення.

"Це одна з технологій влади - за нашими даними, вони планують на кожній з дільниць скласти по 10-15 актів", - сказав він, додавши також, що представники штабу Ющенка зафіксували випадки, коли виборці кидали в урни чистий папір і виносили бюлетені.

Як повідомив кореспонденту агентства прес-секретар Херсонського регіонального виборчого штабу Ющенка, на всіх перевірених штабом дільницях міліція перебуває в приміщенні дільниці, а не на вході, що, на думку штабу, є порушенням закону.

При цьому на дільницях перебувають курсанти школи міліції, озброєні кийками й газовими балончиками, що, на думку штабу, є порушенням положення про курсантів.

На 43-ій дільниці в Комсомольському районі Херсона бюлетені виносить голова комісії в кількості по 100 шт., інші бюлетені перебувають в іншому приміщенні під охороною лейтенанта міліції без присутності спостерігачів, повідомляє кореспондент агентства з посиланням на прес-секретаря Херсонського регіонального штабу Ющенко.

Як повідомляє прес-служба центрального штабу Ющенка, у Донецьку працює незареєстрована виборча дільниця, яка знаходиться в 41-м виборчому окрузі на вул. Щетиніна в міській бібліотеці.

"Проголосувати туди запрошують як знайомих, так і випадкових перехожих, які на даний час не встигли скористатися своїм правом голосу", - повідомляє прес-служба.

Крім того, по її даним, на дільницях № 9 й 10 41 округу спостерігачів від Ющенка не пускають на дільниці. Члени комісій мотивують недопущення спостерігачів на дільниці тим, що вони заважають роботі. "Вони поводяться досить агресивно й загрожують виставити спостерігачів від Ющенка з дільниці", - повідомили в прес-службі.

Крім того, як повідомив представник Ющенка у Вінниці Сергій Щетинін, у неділю на ВАТ "Агротехервіс" були привезені на двох машинах виборчі урни. В одній машині, відповідно до документів, таких урн було 809, водій іншої машини документами не розташовував.

За словами Щетиніна, "нам у Вінниці стільки урн не потрібно". Він відзначив, що не вистачало близько 40-60 урн, однак не такої кількості. Представник штабу не виключив, що така кількість урн може бути використана для можливих фальсифікацій.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Прихильники Януковича відзначають порушення на Західній Україні

Штаб Януковича склав акт на "ПОРУ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування