Ющенко лідирує на виборах у Москві

Неділя, 31 жовтня 2004, 16:49
Кандидат у президенти України Віктор Ющенко лідирує за даними опитувань виборців на виході з виборчої дільниці в Москві.

Про це "Ехо Москви" повідомили представники громадської ініціативи "Знаю".

За Ющенка було подано 49% голосів, а за його головного конкурента Віктора Януковича - 45%. Кандидати Олександр Мороз і Петро Симоненко набирають не більше 3% голосів кожен.

У той же час всі чотири групи російських соціологів, що збиралися проводити exit-poll на виборчих дільницях в Україні, відмовилися повідомляти їх результати, щоб не спровокувати ситуацію.

Про це заявив директор Інституту політичних досліджень Сергій Марков у ході відкритого засідання інформаційного центру "Вибори президента України".

"Це робиться для того, щоб не дати ситуації можливості досягти тієї критичної точки, після якої можливі громадянські зіткнення", - сказав політолог.

"Результати exit-poll не можуть бути точними, найімовірніше, будуть значні погрішності. Зберігається нервозна обстановка, і люди на виході відмовляються говорити, за кого вони проголосували", - заявив інший учасник засідання, директор Інституту гуманітарно-політичних досліджень В'ячеслав Ігрунов.

Він підкреслив, що "боротьба досить і досить напружена, що ускладнює проводити опитування".

"Заднім числом також можна взяти під сумнів і попередні соцопитування (по виборах у президенти України - ІФ), тому що й вони носять значні погрішності", - сказав Ігрунов.

У ході телемоста з інформаційним центром "Вибори-2004", що перебувають у Києві, представники центру заявили про численні порушення, зафіксовані міжнародними спостерігачами від місії CIS EMO, а також спостерігачами від місії Виконкому СНД.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", більшість порушень зафіксували у Львівській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування