В Москві знали причину для скасування українських виборів

Неділя, 31 жовтня 2004, 20:57
Директор Інституту політичних досліджень Сергій Марков не виключає, що результати виборів в Україні можуть бути визнані недійсними.

"Я не виключаю, що підсумки виборів з тих чи інших причин можуть бути скасовані", - сказав Марков у неділю в бесіді з журналістами в Москві.

Однією з підстав для перегляду результатів голосування, на його думку, може стати те, що не всім українським громадянам, які живуть у Росії, вдалося віддати свій голос за кого-небудь із кандидатів.

У цьому зв'язку Марков нагадав, що, за різними оцінками, у Росії живуть від 2 до 5 млн. громадян України. Однак український Центвиборчком відмовився відкрити 400 виборчих дільниць на території РФ і відкрив набагато менше. "Чи можна вважати такі вибори справедливими?" - запитав із цього приводу Марков.

У Санкт-Петербурзі на виборчій дільниці N 78, відкритій в генконсульстві України, у виборах президента України взяли участь 614 українських громадян, повідомили "Інтерфаксу" у генконсульстві .

У той же час багато громадян України, які прийшли на виборчу дільницю, не змогли взяти участь у виборах, оскільки вони не були включені в списки виборців, складені на основі консульського обліку й по заявах громадян про включення в списки виборців.

Спостерігач від всеросійської правозахисної організації Борис Пантелєєв повідомив "Інтерфаксу", що на 17:00 мск близько 300 громадян України не змогли проголосувати на виборах президента країни.

Деякі з них написали заяви у виборчу комісію про включення в список, і зможуть проголосувати на виборах президента України у випадку проведення другого туру.

Як повідомлялося раніше, у список виборців по 78 ділянці в Петербурзі включено 3 тис. 980 чоловік.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування