Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб Януковича нагадує вокзал. Громадян просять не виходити на вулиці

Неділя, 31 жовтня 2004, 22:22
У виборчому штабі одного з лідерів президентської гонки на Україні - прем'єр-міністра країни Віктора Януковича - увечері в неділю після закриття виборчих дільниць панує абсолютний спокій.

Штаб кандидата, розташований у будинку кінотеатру "Зоряний" на вулиці Московській, охороняють усього лише декілька співробітників міліції. Будь-якого пожвавлення біля будинку не спостерігається.

Акредитовані при штабі журналісти мають доступ тільки в невелике приміщення прес-центру, розташоване на першому поверсі будинку. У їх розпорядженні кілька диванів, стільців і чотири комп'ютери з виходом в інтернет.

Обстановка в прес-центрі, де скопилося кілька десятків журналістів, нагадує вокзальну.

Керівники штабу подбали в першу чергу про угамування голоду представниками ЗМІ.

Прес-центр обладнаний барною стійкою, де безкоштовно можна підкріпитися бутербродами, випити кави, соку або мінеральної води. В асортименті є й спиртне - сухе вино, коньяк і мартіні, але продегустувати їх можна вже за окрему плату.

Час від часу в прес-центр приходять члени виборчого штабу й роблять заяви. Але, як зізналися кореспондентові РІА "Новини" співробітники прес-центру, " графіку роботи вже не дотримуються".

За словами одного зі співробітників прес-центру, "працювати він буде до упору, принаймні, до ранку понеділка".

Інформації про те, чи прибуде у свій виборчий штаб у ніч підрахунку голосів Віктор Янукович, у співробітників прес-центру на цю годину немає.

Представник президента України в парламенті Олександр Задорожній звернувся до громадян, закликавши їх спокійно реагувати на дані екзит-полів і не виходити на вулицю.

Не варто робити висновки, ґрунтуючись на результатах екзит-полів. Основні результати надасть ЦВК й, виходячи із цих даних, можна робити остаточні висновки, сказав журналістам Задорожній, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Пославшись на слова президента Леоніда Кучми, з яким Задорожній розмовляв 40 хвилин тому, постпред заявив журналістам: "Президент сказав абсолютно чітко: вулиця не визначить результати виборів. Такого не буде. Тому треба спокійно поставитися до результатів соцопитування".

"Будь-який екзит-пол - це всього лише соціологічне опитування, результати виборів, відповідно до Конституції, буде визначати Центвиборчком", - сказав Задорожній.

Він відзначив, що "майже 60% опитаних не висловилися, відмовившись брати участь в экзит-полі, і обвинувачувати в цьому владу - однобоко".

За його словами, такий високий відсоток відмови від участі в екзит-полі спричинений високим емоційним накалом у низці регіонів України. "Люди побоювалися висловлювати свою думку вголос", - сказав постпред президента.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...