Радник Януковича просто брехав у Вашингтоні

Вівторок, 9 листопада 2004, 23:20
Віктор Янукович виступає за рівний розвиток відносин України із Росією та державами Заходу, а також не несе жодної відповідальності за антиамериканську спрямованість передвиборчої кампанії в Україні.

У цьому переконував американців його радник Едуард Прутник під час прес-конференції у Національному прес-клубі у Вашингтоні у понеділок.

Прутник заявив, що хоче розвіяти чорно-біле сприйняття України, яке, на його думку, поширене в американській столиці, повідомляє Радіо Свобода.

"Публічний виступ представника команди прем'єр-міністра України був чи не перший у Вашингтоні з часу відвідин Януковичем США восени минулого року.

І він, на думку спостерігачів, був останньою спробою покращити імідж Януковича у США напередодні другого туру виборів в Україні", повідомляєє "Свобода".

Едуард Прутник у вступному слові згадав лише про рекордні темпи зростання українського ВВП та безпрецедентне підвищення пенсій та стипендій.

У відповіді на перше запитання Прутник був змушений пояснювати деякі резонансні висловлювання Віктора Януковича: "Той момент, про який ви говорите, про "козлів". Я поясню - я особисто був на цій зустрічі і тоді йшлося про нерадивих керівників місцевих органів влади, які створюють ті проблеми, через які люди виходять на вулицю і висловлюють невдоволення владою загалом. Їх всіх ми перетрусимо і життя буде кращим", пояснив Прутник.

Прутник заявив, що за українською конституцією громадяни не мають права брати участь у мирних протестах, тому влада буде розглядати ці протести, як незаконні.

Водночас Прутник заперечував причетність Віктора Януковича до антиамериканської рекламної кампанії, перекладаючи відповідальність за неї на інших кандидатів: Козака, Базилюка, Корчинського та Вітренко.

Прутник також заперечив, що в українських ЗМІ існують нерівні умови для кандидата від влади та опозиції, зазначивши, що, згідно з офіційним моніторингом ,за кількістю згадок у ЗМІ Ющенко значно випереджає Януковича.

"Якщо говорити про перший тур, то в нас була розмова з Гербстом, послом США в Україні. Необхідно розмежовувати – Буша також більше показують, адже він діючий президент. Так само і Януковича показують більше, оскільки він діючий прем'єр. І коли ми говорили з Гербстом, чому немає Ющенка у новинах – нехай робить новини", додав Прутник.

На запитання представника Державного департаменту США про те, як він оцінює чесність виборів в Україні, Прутник зі здивуванням відповів: "А яке до цього має відношення український уряд?"

Статтю про Прутника у Вашингтоні читайте в "Правді" вранці


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...