Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук попереджає Януковича, що він іде дорогою Брежнєва

Середа, 10 листопада 2004, 09:36
Екс-міністр оборони Євген Марчук попереджає про негативні зовнішньополітичні наслідки виборчої кампанії через широке застосування штабом Віктора Януковича антиамериканської риторики.

Як сказав Марчук в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, риторика команди Януковича перегукується з добою холодної війни.

Коментуючи хід виборчої кампанії, Марчук сказав, що влада несе більшу відповідальність за конфліктну ситуацію під Центрвиборчкомом, коли у ніч на 24 жовтня було побито мирних пікетувальників, а міліція бездіяла, що викликало різку реакцію у "нашоукраїнців".

"Влада завжди відповідає за забезпечення миру і стабільності в державі, і для цього в неї є і надаються законодавством і Конституцією відповідні права", - сказав Марчук.

"Дії влади мають бути завжди адекватними. Справа в тому, що навіть у законодавстві відносно новому - я маю на увазі закон про основи національної безпеки - досить чітко вказано, що загрозами безпеці можуть бути неадекватні дії влади з припинення якихось протиправних дій", - додав Марчук.

"Тому я сказав би так: безумовно, апріорі - влада тут несе більшу відповідальність", - сказав він.

Марчук також вважає, що залучення до охорони ЦВК у ніч виборів військової бронетехніки засвідчило перебільшену реакцію влади на можливість протестних акцій прихильників опозиційного кандидата.

Марчук при цьому ще сказав, що організатори акцій опозиції також повинні контролювати натовп для відвернення можливих провокацій.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування