Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість дебатів Януковичу готують ефір як у Путіна

Середа, 10 листопада 2004, 10:36
Команда Віктора Януковича підготувала два варіанти проведення дебатів, щоб уникнути прямої зустрічі в телеефірі з Віктором Ющенком.

Про це заявив довірена особа Ющенка депутат Микола Томенко.

"Команда Януковича хаотично шукає варіанти для вирішення проблеми теледебатів", - зазначив він.

Томенко сказав, що перший варіант штабу Януковича – "по аналогії з виступом Володимира Путіна на трьох загальнонаціональних каналах України".

"Він передбачає зачитування Януковичем відповідей, написаних йому радниками на заздалегідь відфільтровані запитання", - наголосив Томенко.

Томенко вважає цей варіант вразливим для Януковича, оскільки "навіть Путіну не вдалося бездоганно провести спілкування з українським народом, а Янукович, на відміну від президента Росії, менш підготовлений, а тому може зірватися і перейти на характерну лексику".

На думку Томенка, більш реалістичним для команди Януковича є варіант дебатів, який передбачає заміну самого кандидата представником команди, скажімо, Степаном Гавришем або Сергієм Тігіпком.

Томенко заявив, що формат президентських дебатів може бути лише один – між двома кандидатами.

"Головною умовою президентських теледебатів, визначеною законом, є безпосередня участь в них двох кандидатів, і члени команд не можуть їх замінити".

"Єдиною альтернативою дебатам "Ющенко-Янукович" може бути дискусія "Ющенко – український народ", - наголосив Томенко.

Водночас він зауважив, що вимога проведення дебатів "Ющенко-Янукович" не виключає інших дискусій між членами обох команд. Однак, за словами Томенка, ці дискусії в жодному разі не можуть розглядатися як альтернатива основним дебатам.

Як відомо, за законом, за п'ять днів до виборів у прямому ефірі УТ-1 мають відбутися 100-хвилинні дебати між Ющенком і Януковичем. Янукович спочатку взагалі відмовився від дебатів, а потім почав вимагати вибачень від Ющенка.

Сам Ющенко відмовився вибачатися і заявив, що якщо Янукович не прийде на дебати, весь його час перейде до лідера "Нашої України", яким він має намір скористатися.

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко, Зінченко і Томенко не підуть на дебати поки не погодиться Янукович

Янукович дебатуватиме після того, як Ющенко вибачиться і потисне йому руку


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування