Відрив Ющенка від Януковича має бути мінімум 2,5%

Середа, 10 листопада 2004, 11:56
Результати анонімного екзит-полу 31 жовтня свідчать про перевагу Віктора Ющенка над Віктором Януковичем у першому турі мінімум у 2,5%.

Про це заявив президент Київського міжнародного інституту соціології Валерій Хмелько в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

Він сказав, що за даними найбільш об'єктивного, анонімного опитування виборців при виході з дільниць, перевага Ющенка має складати не менше 2,5%, але не більше 6,5% з врахуванням найбільшої можливої статистичної похибки (2%).

"Якщо порахувати таку імовірність, яка може реалізуватися один раз на 250 випадків голосування, коли максимальна похибка буде на користь додатку рейтингу Януковича, і на користь зменшення рейтингу Ющенка, то все одно 2,5% залишається на користь пана Ющенка", - сказав Хмелько.

На питання, який екзит-пол є більш правдивим, відкритий або анонімний, Хмелько сказав:

"Я думаю, що з цим фахівці ще будуть розбиратися, але якщо дивитися з позицій здорового глузду і звичайної логіки, то найбільш надійними, на мою думку, є результати, отримані шляхом таємного опитування".

"За цими даними, Ющенко отримав 44,5%, а Янукович – 38"%, - сказав Хмелько.

Про розподіл голосів кандидатів, які не вийшли у фінал, Хмелько сказав, що з 5%, які проголосували за Мороза, 3% уже готові голосувати. На момент опитування "два відсотки були готові голосувати за Ющенка, і близько одного – за Януковича".

За словами Хмелька, перед виборами Януковичу вдалося підвищити рейтинг за рахунок обіцянок про державний стасус російської мови.

"У двох регіонах - східно-центральному і у східному регіонах - вплинуло досить помітно", - сказав він. Збільшення рейтингу Януковича склало 8,5% та 9,6% відповідно.

Як відомо, у середу ЦВК має нарешті оприлюднити остаточні результати голосування у першому турі виборів.

Читайте також:

РЕЗУЛЬТАТИ СТАНУТЬ ВІДОМІ В СЕРЕДУ. ТІЛЬКИ КІВАЛОВ ЗНАЄ, ХТО ПЕРЕМІГ

ЮЩЕНКО ЗАВЕРШИВ ПАРАЛЕЛЬНИЙ ПІДРАХУНОК – ВІН ВИГРАВ 1,3%


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування