Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фонд Павловського побачив, що Ющенко доганяє Януковича

Середа, 10 листопада 2004, 14:04
Російський фонд "Общественное мнение" стверджує, що рейтинг Віктора Януковича випереджає рейтинг Віктора Ющенка на 4%.

Опитування фондом проводилося на замовлення "Російського клубу", який очолює московський політтехнолог Януковича Гліб Павловський.

Опитано з 2 по 7 листопада 2 054 осіб в 111 населених пунктах, похибка не перевищує 3,4%. При цьому не повідомляється, яка соціоструктура проводила опитування, оскільки у ФОМ немає мережі в Україні.

ФОМ стверджує, що рейтинг Януковича "практично не міняється" у порівнянні з опитуваннями, проведеними до першого туру, й становить 42% (від загального числа виборців).

Одночасно Ющенко "помітно підсилює свої позиції" – 38% і скорочує відставання від прем'єра до 4%.

ФОМ також з'ясував, що офіційним даним виборчкому не довіряє близько третини виборців.

Тільки 18% опитаних уважає оголошені ЦВК результати голосування чесними. Ще 23% думають, що фальсифікації були, але в цілому вони не спотворили результатів голосування.

Майже третина - 27% упевнені, що оголошені результати не відбивають реального голосування.

Інші вагалися з відповіддю або не знають даних виборчкому. При цьому серед прихильників Ющенка у фальсифікації впевнені 46%, тоді як серед електорату Януковича - тільки 12%.

Явка в другому турі не підвищиться в порівнянні з першим. 81% виборців твердо заявляють про те, що мають намір взяти участь у другому турі виборів.

Таким чином, поки немає ніяких підстав розраховувати на "природне" підвищення явки. Рівень мобілізації прихильників Ющенка й Януковича - твердо мають намір голосувати 90% й 88% електорату відповідно.

Як відомо, напередодні Центр Разумкова оприлюднив іншу соціологію - за Ющенка в другому турі готові голосувати 44%, за Януковича - 37%. Опитано з 3 по 7 листопада 2027 респондентів.

Читайте також:

ЮЩЕНКО ПЕРЕМАГАЄ ЯНУКОВИЧА В ДРУГОМУ ТУРІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування