Ющенко радий перемозі і розпочинає новий тур з Харкова

Середа, 10 листопада 2004, 15:38
Віктор Ющенко вважає офіційні дані Центрвиборчкому доказом перемоги демократичних сил у 1-ому турі виборів і має намір у суботу розпочати свій виборчий тур з Харкова.

"Зрозуміло, яка ціна цих сотих відсотку голосів, мабуть, владі не було "чим крити" навіть ці цифри", - сказав Ющенко на брифінгу у центральному штабі.

Дані ЦВК про підсумки 1-го туру йому повідомили телефоном.

"Це свідчить, що ми з вами одержали перемогу", - підкреслив лідер "Нашої України".

Він відзначив, що задоволений результатами підрахунків: "Це теж результат, оскільки для дуже багатьох людей морально важливо, чим закінчиться 1-й тур. Мова йде навіть не про тисячні відсотка, а по факти - хто, незважаючи на всі фальсифікації, переміг", - сказав Ющенко висловивши впевненість у своїй перемозі у 2-ому турі.

Кандидат також сказав, що має намір розпочати виборчий тур перед повторним голосуванням у суботу з Харкова.

При цьому він відзначив, що вже провів переговори з лідером СПУ Олександром Морозом, лідером ПППУ Анатолієм Кінахом про співробітництво під час агітації в регіонах.

"Ми гармонізували спільний графік поїздок у 2-ому турі там, де вони вкрай необхідні", - сказав Ющенко.

Між тим, виборчий штаб Віктора Ющенко не вважає об'єктивними результати виборів у першому турі.

Про це в інтерв'ю журналістам у середу заявив уповноважений представник Ющенка у ЦВК, народний депутат Юрій Ключковський.

"Так, перше місце після 10 днів тяганини оголошене за Ющенком, але ми говоримо, що вибори не сфальсифіковані в якісному відношенні, однак в нас багато питань до кількісних результатів. Ми не вважаємо, що названо об'єктивні результати виборів", - заявив Ключковський.

Зокрема, він відзначив, що в результатах виборів не враховані підсумки голосування по 100-му округу (Кіровоград), а також по багатьох виборчих дільницях, де "з різних причин не хочуть їх враховувати".

Ключковский заявив, що в штабу Ющенка "є низка питань", на підставі яких саме протоколів тервиборчкомів оголошені результати виборів у першому турі.

На засіданні ЦВК він заявив, що результати, установлені штабом Ющенка на підставі протоколів територіальних виборчих комісій, що були в їхньому розпорядженні, розходяться з результатами, що були оприлюднені ЦВК.

Він попросив відповісти, скільки протоколів, що врахувала ЦВК, є уточненими, скільки з них були складені не 1 листопада, а через кілька днів після 31 жовтня.

У зв'язку з цим Ключковський вимагає, щоб представникам Ющенка найближчим часом була надана можливість ознайомитися з протоколами тервибрчкомів, на підставі яких ЦВК підводила підсумки голосування у першому турі.

Глава ЦВК Сергій Ківалов дав доручення надати таку можливість представникам Ющенка з четверга. "Завтра приходьте і знайомтеся", - сказав він.

За даними ЦВК, у 1-ому турі Ющенко одержав 39,87 %, Янукович - 39,32%.

Раніше штаб Ющенка завершив паралельний підрахунок голосів, який показав перемогу лідера "Нашої України" з відривом від Віктора Януковича на майже півтора відсотки.

Штабу вдалося зібрати оригінали протоколів з дільниць, які відображають волевиявлення 98,1% виборців. Відповідно до протоколів, за Ющенка проголосували 40,20%, за Януковича - 38,91%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування