Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерал Кравченко в СІЗО вивчає свою справу

Середа, 10 листопада 2004, 16:56
Закінчено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням генерала Валерія Кравченка.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України в середу.

Досудове слідство здійснювало Головне Управління з нагляду за додержанням законів у Збройних Силах України та інших військових формуваннях Генпрокуратури України.

Слідство відбувалося у кримінальній справі за обвинуваченням Кравченка у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 статті 330, ч.1 статті 402 та ч.3 статті 407 Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувачений та його захисник знайомляться з матеріалами кримінальної справи. Після ознайомлення, справа передається до суду.

Нагадаємо, що 18 лютого 2004 року в ефірі радіо "Німецька хвиля" Кравченко заявив про стеження за українськими політиками за кордоном, що спричинило міжнародний скандал.

За словами розвідника, керівництво Служби безпеки віддавало відповідні протиправні накази, тому він вирішив їх оприлюднити, щоб запобігти беззаконню. СБУ спростувала цю інформацію, пояснивши поводження Кравченка особистою образою і матеріальною зацікавленістю.

Кравченко довгий час перебував в Німеччині. Під час перетину українсько-польського кордону, повертаючись в Україну, щоб дати у Львові прес-конференцію, Кравченко був затриманий.

Колишньому співробітнику СБУ генералу Валерію Кравченку були висунуті обвинувачення в непокорі й самовільному залишенні місця відбування служби, а також щодо поширення конфіденційної інформації.

Читайте також:

Генерал Кравченко повернеться в Україну?

Кравченка затримали, тому що він віз правду про "касетний скандал"?

Цвіля відпустили, з Кравченком розмовляє СБУ

ПО ГЕНЕРАЛУ КРАВЧЕНКУ ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ

Генерал Кравченко: Якщо президент гарантує мені безпеку, я повернуся

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...