Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко згадала як Левітан оголосив про розгром фашистів під Москвою

Середа, 10 листопада 2004, 18:38
Співголова коаліції "Сила народу" Юлія Тимошенко порівнює оголошення Віктора Ющенка переможцем у першому турі виборів з повідомленням про звільнення Москви від фашистських загарбників.

"Я вперше у своєму житті спостерігала таке всенародне очікування результатів, бо ще ніколи від виборів не залежало так багато", - говориться в заяві Тимошенко, поширеній прес-службою партії "Батьківщина".

"Якщо вдатися до порівнянь, то сьогоднішнє оголошення результатів виборів схоже на за наслідками до промови диктора Левітана від 5 грудня 1941 року про розгром фашистських військ під Москвою. Уперше за всі роки незалежності України люди радіють так щиро", - зазначила вона.

"Сьогодні переміг не просто політик Віктор Ющенко. Перемогли всі чесні та порядні люди. Правда і світло здолали зло та морок. Вперше на території колишнього Союзу люди не піддалися на сумнівні технології влади", - вважає Тимошенко.

Вона наголосила, що щаслива жити у своїй країні, громадяни якої обрали свободу. "І якщо таких людей більшість в Україні, то все у нас буде добре. 22 листопада ми прокинемося в іншій країні!", - зазначила Тимошенко.

В той же час Віктор Ющенко переконаний, що зміна його суперником, прем'єр-міністром Віктором Януковичем, тактики перед другим туром виборів, не означає відмови від спроб подальших маніпуляцій.

Як заявив Ющенко журналістам, вже зараз можна говорити про те, що ознакою другого туру стало затягування Центрвиборчкомом оголошення остаточних результатів до останнього дозволеного законодавством дня.

"А це у мене відібрало як мінімум тиждень можливості для зустрічей з людьми", - зазначив Ющенко.

При цьому, за його словами, його суперник увесь цей час мав перевагу, оскільки дуже важко розрізнити, коли Янукович виступає як прем'єр-міністр, а коли – як кандидат у президенти.

"Коли міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв кілька днів поспіль на кожному кроці розповідає про унікальність урядових рішень – що це - соціальна реклама чи політична реклама кандидата від влади?", - запитав Ющенко.

При цьому він висловив переконання, що влада продовжує вірити у можливість фальсифікації.

"Перший тур показав безмежну віру влади в можливість фальсифікацій. До останнього дня проводилася філігранна робота через суди, через уточнення протоколів виборчих комісій, щоб обдурити мене, як головного конкурента і забрати мільйони голосів", - зазначив лідер "Нашої України".

"Поведінка і тактика влади увійде в історію як тактика маніпуляцій", - додав він, повідомляє УНІАН.



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування