Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Технолог Януковича виправдує свій провал: Ющенко... сфальсифікував 4%

Середа, 10 листопада 2004, 19:05
"Російський клуб", очолюваний політтехнологом Януковича Глібом Павловським, заявляє, що в першому турі могла бути фальсифікація 4% на користь Ющенка.

Як говориться в прес-релізі "Російського клубу", "Янукович зберігає перевагу у другому турі".

"Соцопитування говорять про імовірності фальсифікацій на користь Ющенка під час голосування в першому турі", - сказано в повідомленні.

"Російський клуб" посилається на соцопитування, проведене Фондом "Общественное мнение" за їхнім замовленням 2-7 листопада серед 2 054 осіб. Хто проводив соцопитування – невідомо, оскільки у ФОМ немає своєї соціологічної мережі в Україні.

Відповідно до опитування, за Януковича проголосували 36% від загального числа виборців, за Ющенка - 33%, за Мороза і Симоненка - по 4%.

"У перерахунку на результати голосування (без врахування тих, хто не брав участь у виборах) це дає 40% голосів за Ющенко і 44% за Януковича.

"У даний час за Януковича мають намір проголосувати в другому турі 42% (від загального числа виборців). За Ющенка в другому турі збираються голосувати 38% опитаних", - повідомляє також "Російський клуб".

"Ситуація напередодні другого туру в результаті системно відтворює ситуацію десятилітньої давнини (1994 р.): тоді в першому турі кандидат Кучма відстав від кандидата Кравчука на 6 відсотків, однак зберіг електоральний ресурс".

"Мобілізація цього ресурсу дозволила Кучмі впевнено перемогти в другому турі", - стверджує "Російський клуб".

Як відомо, "Російський клуб" був створений як площадка для російських експертів і політиків для критики Віктора Ющенко, а також публікації заяв у підтримку ініціатив Януковича щодо російської мови, подвійного громадянства і невступу до НАТО.

ФОМ проводив за замовленням "Російського клуба" екзит-пол, де нібито переміг Янукович з 4% перевагою. Результати цього дослідження не зійшлися ні з даними анонімного екзит-полу, ні з паралельним підрахунком голосів Ющенка, ні з даними ЦВК.

Як відомо, у першому турі згідно з офіційними даними ЦВК Ющенко переміг з перевагою 0,55%.

Читайте також:

Ющенко переміг у першому турі. І влада це визнала

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування