Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович каже, що він неагресивний

Середа, 10 листопада 2004, 19:29
Кандидат-прем'єр Віктор Янукович заявляє, що не хоче, що вибори викликали ворожнечу в суспільстві.

Про це він заявив під час зустрічі із Главою Місії ОБСЄ зі спостереження на президентських виборах в Україні, послом Гертом Аренсом, передає прес-служба Кабміну.

Янукович підкреслив, що "політичні змагання не повинні викликати ворожнечу в суспільстві". "Вибори закінчаться, а нам треба жити тут та будувати спільне майбутнє", - додав він.

Щодо можливих стосунків між головними кандидатами після виборів Янукович сказав: "Що стосується мене – я не маю агресивного настрою. Я закликав і закликаю своїх прибічників не виходити на майдани, а йти на виборчі дільниці. Я пропагую законний шлях".

Янукович також підкреслив, що "попри різні прогнози перший тур президентських виборів в Україні відбувся і найголовнішим його підсумком стало те, що в країні збережено мир і спокій".

За його словами в Україні були створені всі необхідні умови для того, щоб виборці змогли самостійно здійснити своє волевиявлення. "На окремих виборчих дільницях фіксувалися певні технічні недоліки, які в принциповому плані не могли суттєво вплинути на результати виборів, - зазначив Янукович.

При цьому він повідомив, що відповідно до його доручення обласні держадміністрації разом з правоохоронними органами та міністерством юстиції вживають заходів, щоб виправити допущені помилки і другий тур виборів пройшов більш організовано.

В свою чергу Аренс зазначив, що місія ОБСЄ уважно стежила за ситуацією під час першого туру президентських виборів і це дозволило їй зробити неупереджені оцінки.

Глава місії ОБСЄ відзначив низку позитивних моментів, що характеризують хід першого туру виборів, зокрема зменшення напруження в ЗМІ, демократичність роботи виборчих комісій.

Водночас, за словами Герта Аренса, місія має певні критичні зауваження стосовно перебігу президентських виборів, зокрема – численних помилок у списках виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...