Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович звинувачує Ющенка у приниженні офіцерів

Четвер, 11 листопада 2004, 12:50
Прем`єр Віктор Янукович переконаний, що для підвищення моральних якостей військових потрібно покращити їхній соціальний захист.

Про це він заявив в четвер у виступі на розширеній колегії Міністерства оборони України.

"Армія – це не лише техніка і зброя, це перш за все люди, їхній професіоналізм та моральний вигляд. Він підвищиться, тільки коли розмір щомісячної надбавки за вислугу років буде постійно зростати", - сказав Янукович.

Прем'єр наголосив, що ситуація у Збройних силах досить складна. "Важко чогось вимагати від солдата, коли у нього холодно в казармі, а на обід - тільки картопля та капуста", - сказав він.

Серед проблем соціального захисту військовослужбовців Янукович особливо відзначив проблему житлового забезпечення. "Нерозв'язана житлова проблема призвела до появи такого аморального та принизливого явища як безхатній офіцер", - підкреслив Янукович. При цьому він висловив нерозуміння того, "чим керувався уряд Віктора Ющенка, коли у 2001 році забрав ще й пільги".

У зв'язку з цим прем'єр підкреслив, що ставить завдання Мінфіну щодо пріоритетного забезпечення фінансування реформи Збройних сил.

Серед невідкладних завдань він назвав оптимізацію структури і чисельності Збройних сил, створення сил швидкого реагування, вирішення проблеми утилізації боєприпасів, збільшення кількості контрактників і завершення передачі військових містечок, які не використовуються армією, до комунальної власності, передає УНІАН.

Як відомо, питання про відміну пільг урядом Ющенка супроводжувало лідера "Нашої України" протягом усієї виборчої кампанії. Сам він пояснював, що відмінив одну-єдину пільгу – продовольчий пайок замінили на грошову виплату. Це було зроблено після консультацій з керівництвом Міноборони для того, щоб "не платити продпайок гнилими оселедцями" і зменшити рівень корупції на бартерних оборудках з продпайком.

Читайте також:

Ющенко – боротьба за золоту акцію. Нотатки з передвиборчого туру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування