Голова російської ЦВК обізвав роботу Ківалова "іздєржкамі демократії"

Четвер, 11 листопада 2004, 13:57
Глава Центвиборчкому РФ Олександр Вєшняков, коментуючи роботу українського Центвиборчкому, який тільки через десять днів оголосив підсумки першого туру президентських виборів, оцінив його роботу як "іздєржкі демократії".

"Це – "іздєржкі" демократії і професійного росту. Я б не став драматизувати, у підсумку ЦВК справилася й уклалася в рамки закону", - сказав Вєшняков журналістам.

"Так, є помилки, є недоліки, є зрив, і все це повинно стати предметом аналізу під час підготовки до другого туру, як для виборчої комісії, так і для кандидатів у президенти", - сказав Вєшняков.

За його словами, незважаючи на те, що лідери - прем'єр-міністр Віктор Янукович і Віктор Ющенко до оголошення підсумків помінялися місцями, у цілому це не відіб'ється на підсумках другого туру 21 листопада.

"Ясно було відразу, що є два лідери, і буде другий тур. Фактично піввідсотка, що розділяє їх, це статистична похибка. Багато залежатиме від того, як будуть поводити себе виборці, що голосували за інших або не голосували",- сказав Вєшняков.

Він вважає, що у другому турі українських виборів активність виборців буде ще більш високою, ніж у першому турі. "Була репетиція - тепер буде поставлено крапку", - сказав Вєшняков.

"Тоді громадянам пропонувалося обрати одного з більше 20 кандидатів, а зараз претендентів залишилося двоє, і результат виборів, зважаючи на все, вирішать виборці, які у першому турі голосували за інших кандидатів, або взагалі не брали участь у виборах", - додав глава ЦВК.

На його думку, "вибори, тим більше такі непрості і драматичні, як в Україні, це завжди, природно, конфлікт, і втримати його в рамках права - завдання усіх, хто живе в Україні, і, в першу чергу, її виборчої комісії, якій ми бажаємо успіху".

Явка виборців України в першому турі президентських виборів 31 жовтня склала 74,95%.

Це найвищий показник за 4 останні виборчі кампанії. Зокрема, на виборах до Верховної Ради навесні 2002 року явка склала 65,21%, на президентських 1999 року - 69,81%, на парламентських 1998 року - 69,63%.

За матеріалами Інтерфакс-Україна і РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...