Штаби Ющенка запрошують у гості переселенців Януковича

Четвер, 11 листопада 2004, 14:21
Довірена особа Ющенка Микола Томенко вважає, що влада зробила Західну Україну полігоном брудних виборчих технологій.

У програмі "Підсумки" на "Ері" Томенко висловив здивування, що керівники штабу Януковича наголошують на "фантастичних порушеннях у Західній Україні" та дивуються "неприродно високому відсотку явки громадян".

"Адже влада сама відрядила у західні області близько 50 тисяч тимчасових переселенців зі Сходу і Півдня, яким видала щонайменше по п’ять відкріпних талонів. За масштабами це було найбільше переселення з часів сталінщини", - сказав Томенко.

"Для цього було організовано систему спецпотягів, а для кожного заводу встановили квоту "мігрантів" з числа робітників від 20 до 600 чоловік", - додав Томенко.

"Таким чином, влада сама відправила на Західну Україну десятки тисяч людей із сотнями тисяч голосів. Весь процес одноденного переселення народів, зокрема і голосування відкріпними талонами, забезпечували голови держадміністрацій, що представляють проурядові партії СДПУ(о), Партію регіонів, "Трудову Україну".

Томенко вважає, що "істерика штабу Януковича пов’язана із тим, що попри колосальні матеріальні та адміністративні ресурси влада не отримала результату, оскільки "мігранти" масово голосували за Ющенка".

Томенко пояснює це двома причинами: "По-перше, гості зі Сходу та Півдня були вражені традиційною гостинністю мешканців цього краю. А по-друге, у свідомості людей було зруйновано негативні міфи про Західну Україну, що влада насаджувала у суспільстві протягом кількох останніх років".

Крім того, у четвер керівники шести штабів Ющенка із Західної України заявили, що гостинно приймуть спостерігачів з Півдня та Сходу України у другому турі.

Вони виступили із заявою, що готові "гостинно і доброзичливо прийняти кожного, хто захоче приїхати спостерігати за ходом виборів і підрахунком голосів".

"Ми можемо мати різні політичні уподобання і по-різному оцінювати ті чи інші події, однак ми з Вами єдині у прагненні кращого життя для своїх дітей", - сказано у зверненні.

"Перед першим туром голосування багатьох мешканців східних областей було привезено на Захід України. Організатори цього дійства сподівалися на вороже сприйняття "східняків" місцевим населенням, на конфлікти, бійки та протистояння".

"Всього цього не сталося. Населення західних областей спокійно зустріло гостей, спостереження на дільницях пройшло без порушень".

"Просимо Вас про одне – не піддавайтесь на провокації, які будуть організовувати влада за допомогою бандитів", - сказано в заяві.

Її підписали керівники штабів Ющенка у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Рівненській, Волинській і Закарпатській областях, повідомляє сайт лідера "Нашої України".

Читайте також:

До Києва масово перекидають фанатів Януковича. Готується побоїще?

Шахтарі як гарматне м'ясо. Або "Ти готовий до громадянської війни?"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...