Сівкович ховається. До виборів депутати так і не довідаються, що трапилося з обличчям Ющенка

Четвер, 11 листопада 2004, 15:04
Звіт тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин отруєння Віктора Ющенка не буде поданий до парламенту до завершення президентських виборів.

Про це в інтерв'ю журналістам після засідання комісії у четвер повідомив член слідчої комісії Сергій Шевчук (фракція НДП-ПППУ).

Шевчук нагадав, що відповідно до попереднього рішення слідчої комісії, її медична і юридична підгрупи повинні завершити підготовку своїх розділів звіту комісії.

За його словами, медична підгрупа провела засідання і ухвалила проект відповідного рішення, який був розданий у четвер на засіданні всім членам комісії.

Однак у четвер члени комісії одержали нові аргументи. Мова йде про зауваження глави слідчої комісії Володимира Сівковича, викладені у письмовому вигляді, з яким членам комісії необхідно ознайомитися.

За словами Шевчука, члени медичної підкомісії будуть збиратися ще раз на засідання у вівторок. Він також відзначив, що на сьогоднішній день не всі експертизи завершені, при цьому деякі з них проводяться як за межами України, так і за межами Австрії, і в комісії поки немає відповіді, що трапилося з обличчям Ющенка.

У свою чергу, член комісії Сергій Іванов повідомив, що з юридичною частиною звіту слідчої комісії відповідна підгрупа поки не впоралася. За його словами, це пов'язане з тим, що в членів юридичної підгрупи не було доступу до всіх матеріалів слідчої комісії. Крім того, вони не вивчили матеріали, пов'язані із закриттям кримінальної справи у зв'язку із захворюванням Ющенка Генеральною прокуратурою України.

Іванов повідомив, що на наступне засідання комісії будуть запрошені представники Генпрокуратури, зокрема, слідчий, якого попросять надати закриту кримінальну справу Генпрокуратури для ознайомлення членів комісії.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи можна допустити, що 16 листопада Сівкович з'явиться на трибуні парламенту зі звітом від імені комісії, член слідчої комісії Григорій Омельченко (фракція БЮТ) сказав, що в такому випадку Сівкович буде виступати тільки особисто від себе, як член комісії, а не як глава комісії.

Омельченко нагадав, що звіт комісії має бути розглянутий і затверджений на засіданні слідчої комісії, підкресливши, що ані українські, ані іноземні медики дотепер не встановили причини "тотального ураження внутрішніх органів" Ющенка.

На думку Омельченка, найбільш імовірною версією такого стану здоров'я Ющенка є проведення спецоперації. За його словами, на сьогоднішній день немає хвороби, яку б у медицині не могли б вивчити й установити її причини.

Омельченко повідомив також, що на засіданні комісії йому було доручено підготувати інформаційну довідку про те, коли і як працювала спеціальна лабораторія колишнього Радянського Союзу, яка готувала спеціальні отрути, що використовувалися у спецопераціях.

За його словами, в історії зафіксовано дуже багато випадків, коли у померлих людей, проти яких проводилися подібні спецоперації, не виявляли жодних ознак отруєння, і це виявлялося тільки після свідчень безпосередніх учасників або людей, причетних до проведення таких спецоперацій.

Члени комісії також повідомили, що на засіданні у четвер було ухвалено рішення про перенесення наступного засідання спеціальної комісії на 30 листопада.

У четвер на засіданні комісії не був присутній її глава Сівкович.

Як пояснив секретар слідчої комісії Михайло Сятиня, відсутність глави комісії пов'язана, зокрема, із виявленою біля його будинку вибухівкою.

За словами депутата, Сівкович подзвонив перед початком засідання слідчої комісії й повідомив, що не зможе бути присутнім на засіданні з поважних причин.

Як повідомлялося, протипіхотна міна МОН-50 і зв'язка тротилових шашок були виявлені біля будинку Сівковича в Конче-Заспі під Києвом у вівторок вранці. Служба безпеки України порушила кримінальну справу.

Інтерфакс-Украина

Читайте також

Сівковичу, який пише звіт про отруєння Ющенко, підклали міну

На Сівковича полюють терористи?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News