Кучма на пенсії буде займатися захистом прав і свобод громадян

Четвер, 11 листопада 2004, 17:47
Президент Кучма шкодує про те, що політична реформа через "меркантильність деяких політиків" була відсунута на другий план, і завіряє, що заснований ним фонд буде "активно діяти у цьому напрямку".

Про це він заявив у четвер у Києві на презентації свого фонду "Україна".

"На жаль, через меркантильність деяких політиків відсунута на другий план політична реформа. Дуже жаль, що верх беруть власні корпоративні інтереси, а не державні, національні. Я вважаю, що незабаром, дуже скоро ми всі відчуємо негативні наслідки того, що політична система не була вдосконалена", - сказав Кучма.

Він завірив, що фонд буде "активно діяти й у цьому напрямку". Зокрема, за словами президента, у структурі фонду буде сформований "потужний експертно-аналітичний підрозділ", що буде мати все для "плідного наукового пошуку".

На церемонії презентації були присутні прем'єр-міністр Віктор Янукович, віце-прем'єр Дмитро Табачник, міністр оборони Олександр Кузьмук, координатор парламентської більшості Степан Гавриш, спікер парламенту Володимир Литвин, голова адміністрації президента Віктор Медведчук, мер Києва Олександр Омельченко, глава Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції Володимир Горбулін, лідер фракції "Трудова Україна" Ігор Шаров, відомий бізнесмен Віктор Пінчук, член фракції "Наша Україна" Віктор Пинзеник, перший віце-спікер Адам Мартинюк, лідер партії й фракції "Єдина Україна" Богдан Губський, довірена особа кандидата в президенти Януковича Раїса Богатирьова, глава фонду "Україна - дітям" Володимир Семиноженко, представники дипломатичних місій, акредитованих в Україні, видатні українські діячі науки й культури.

Фонд Кучми "Україна" є благодійною організацією, створеною відповідно до Конституції й закону про доброчинність.

Головна мета створення фонду - розвиток і консолідація громадського суспільства, захист прав і свобод громадян.

Основним напрямком діяльності фонду є гуманітарний, у тому числі, підтримка талановитої молоді, науково-експертне й міжнародне співробітництво.

Кучма також представив свою нову книгу "Своїм шляхом: міркування про економічні реформи в Україні".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування