Кучма буде говорити з Путіним не про Януковича, а про паровози

Четвер, 11 листопада 2004, 18:38
Президент Леонід Кучма обіцяє, що не буде обговорювати з Володимиром Путіним на зустрічі в п'ятницю хід виборів в Україні.

"Ми не будемо там перед вами говорити про вибори в Україні – якщо ви не будете задавати питання", - сказав Кучма журналістам після презентації свого фонду, де він працюватиме після відставки.

"Будемо говорити про сьогодення і завтрашній день. А це економіка. А вона рухається такими темпами, що я можу висловити лише задоволення", - сказав Кучма.

Коли його запитали журналісти, чому Путін перед кожним туром виборів їздить в Україну "туди-сюди", Кучма пожартував: "Туди-сюди – це щось друге..."

"Що стосується зустрічі – я б на вашому місці радувався", - сказав Кучма. "Ми ж не зустрічаємося просто так".

За його словами, буде підписана угода "про поновлення залізничного парому між Україною і Росією, між Кримом і Кавказом".

"Цей паром перестав працювати ще за радянських часів. І ми вклали в Керч 5 мільйонів доларів, щоб відкрити цей шлях", - сказав Кучма.

"З точки зору економіки він занадто можливий. Це ж не тільки між нами шлях – це шлях між Європою і Азією".

Також у п’ятницю планується підписання "документа про реконструкцію і початок швидкісного шляху між Києвом і Москвою".

"І в серпні слідуючого року ми повинні зробити цю реконструкцію і запустити перший паровоз. Це також з любої точки зору дуже важливо", - сказав Кучми.

"Якби не підштовхування з боку президента, цих проектів не було", - зазначив Кучма.

"Я не хочу, щоб ви подумали, який Кучма великий, що він на себе бере таке... Але це, дійсно, так. Так чого ж ми не повинні з цього приводу зустрітися?", - сказав Кучма.

Також, за словами Кучми, у візиту Путіна є "моральний аспект". "Є у президента Росії можливість відвідати дітей з Беслану (в "Артеку")", - пояснив Кучма.

"Українська правда"

Читайте також:

ПУТІН ЗНОВУ ЇДЕ ДО ЯНУКОВИЧА. З НАГОДИ ДНЯ ТЕРПИМОСТІ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування