Кучма не хоче влазити в дискусію щодо обіцянок Януковича

Четвер, 11 листопада 2004, 19:56
Леонід Кучма вважає, що ініційована Віктором Януковичем тема подвійного громадянства України з Росією не може вирішитися швидко і потребує вивчення.

"Я не хочу дискутувати з цього приводу", - сказав Кучма в коментарі журналістам на питання про подвійне громадянство.

"Ви мою думку знаєте. Я як президент повинен дотримуватися букви Конституції. І я її дотримуюсь", - сказав Кучма. Як відомо, Конституція забороняє подвійне громадянство.

"Але я не відкидаю дискусію щодо подвійного громадянства. Але це повинні сісти правники... Можливо, треба зробити якесь опитування в Україні", - додав Кучма.

"По самим скромним підрахункам у цій круговерті до Росії на рік їдуть порядка 3 мільйонів українців на роботу. Якщо спитати в них, то вони обов’язково це підтримають", - сказав Кучма.

"Але якщо буде прийматися таке рішення – то ні в якому разі ми не повинні зачепити національні інтереси України", - додав він.

За словами Кучми, тема подвійного громадянства підіймає відразу багато проблем: "починаючи від служби в армії, навчання".

"Треба сідати і дивитися, що воно нам дає", - додав Кучма.

Як відомо, подвійне громадянство є однією із головних тез передвиборчої програми Януковича, яку активно підтримують у Росії. Спікер Держдуми Гризлов вважає, що рішення у цьому питанні "не за горами".

"Українська правда"

Читайте також:

Спікер Держдуми Росії готовий попрацювати на Януковича. Потім приїде Путін?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування