Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів міліції, що робити на виборах

Четвер, 11 листопада 2004, 23:00
У п'ятницю вранці в Києві в районі Палацу спорту й Республіканського стадіону зібралася величезна кількість міліціонерів.

Для чого?

Ще в четвер представник міністерства внутрішніх справ обіцяв, що під час другого туру міліція не вдаватиметься до застосування страшних бронетранспортерів, водометів й іншої техніки, як це було в ніч із 31 жовтня на 1 листопада.

Однак, судячи із цих фотографій, слова міліції не викликають довіри. Зате волосся може стати сторчма.

Як пояснили в Центрі громадських зв’язків МВС, це - зустріч міністра внутрішніх справ з дільничними інспекторами.

Як виявилося пізніше, у ній також бере участь прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Під час виступу Янукович від імені уряду закликав співробітників органів внутрішніх справ, зокрема, дільничних міліціонерів, зробити все для того, щоб голосування в другому турі виборів 21 листопада пройшло без ексцесів.

"Від імені уряду закликаю вас зробити все залежне, щоб голосування пройшло так само без ексцесів", - сказав прем'єр, відзначивши, що 21 листопада для української міліції "буде важким відповідальним чергуванням".

Він також подякував співробітникам МВС за те, що голосування в 1-ому турі 31 жовтня пройшло спокійно й без інцидентів. "Це великою мірою ваша заслуга", - сказав Янукович.

Водночас від імені уряду він пообіцяв правоохоронцям виконати всі зобов'язання перед ними. Зокрема, за його словами, зараз розробляється проект рішення, згідно з яким 1 рік роботи дільничного міліціонера буде прирівнюватися до 1,5 років служби.

Глава уряду особливо підкреслив, що й міліції й уряду потрібно зосередитися на питаннях кардинального поліпшення попереджень проявів злочинності, а також підвищення авторитету правоохоронних органів. "Дільничні повинні стати основною ланкою (міліції)", - сказав прем'єр, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На нараді Коваленко вручив кращим дільничним країни подяки президента України, а прем'єр - грамоти від Кабміну. Кращих міліціонерів нагородили також від МВС. Усього заохочених 156 чоловік.

Загалом в зустрічі беруть участь 6,5 тис. міліціонерів, а також глава МВС Микола Білоконь і заступник голови адміністрації президента Валентин Коваленко.

У Центрі громадських зв’язків МВС не змогли пригадати, коли раніше відбувалися подібні зустрічі.

Подаємо фотографії зібрання міліціонерів, надіслані нашими читачами, без коментарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування