Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після 21 листопада Україна може стати порочною Євразією

П'ятниця, 12 листопада 2004, 10:23
Комісія США з безпеки і співробітництва в Європі – так звана "Гельсінська комісія" – оцінює другий тур виборів президента як поворотний пункт в історії України.

Про це сказано в повідомленні комісії, текст якого мають "Українські Новини".

"Те, як пройде 21 листопада, визначить, чи втілить Україна своє прагнення до демократії і до інтеграції в євроатлантичне співтовариство, чи ж вона збереже свій порочний статус-кво, за якого Україна все більш сповзає до авторитарної системи євразійського зразка", - сказано в повідомленні.

"Гельсінська комісія" вважає також, що нинішні вибори президента - найважливіша подія в Україні з тих пір, як у 1991 році вона здобула незалежність.

"Протиборство, у якому зійшлися демократичний лідер опозиції Віктор Ющенко проти прем'єр-міністра Віктора Януковича...", - сказано в повідомленні.

Комісія зазначає, що перший тур виборів, відповідно до попередніх висновків місії ОБСЄ, не відповідав цілій низці стандартів демократії.

У повідомленні підкреслюється, що, незважаючи на відсутність рівних можливостей, незважаючи на очевидні порушення, що ставили в невигідне становище Ющенка, лідер опозиції одержав більше голосів виборців, ніж Янукович.

Відповідно до повідомлення, 16 листопада комісія має намір провести брифінг із приводу виборів президента України.

"Гельсінська комісія США", створена в 1976 році, незалежна федеральна організація, що здійснює моніторинг і заохочує прогрес у застосуванні Гельсінських угод.

У комісію входять 9 сенаторів, 9 членів палати представників.

Раніше Гельсінська комісія відзначала порушення в ході передвиборчої кампанії в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування