Путін порадить Януковичу нове гасло й прорив у тил Ющенка

П'ятниця, 12 листопада 2004, 11:01
У п'ятницю, у ході візиту в Крим, президент Росії Путін порадить українським лідерам низку кроків для перемоги Януковича, пише російська газета "Коммерсантъ".

"У ході візиту президента Росії президентові й прем'єрові України буде запропоновано вжити зусилля для підвищення активності виборців у тих районах, які симпатизують Януковичу", - пише видання.

"Коммерсантъ" відзначає, що підвищити відвідуваність Путін запропонує "у першу чергу у східних районах України".

"Аналіз кремлівських політтехнологів показує, що, оскільки в першому турі там голосувало всього 60% виборців, у Віктора Януковича є солідний потенціал. Треба тільки змусити більше людей прийти на виборчі дільниці у другому турі".

"У Віктора Ющенка, згідно з даними цього аналізу, ситуація трохи гірша: у західних районах України, де його перевага була вражаючою, не брали участь у виборах усього близько 20"%, - пише газета.

Щоб підбадьорити електорат Януковича, російська сторона порадить партії влади задіяти ресурс російськомовних організацій і громад України.

Крім того, їм порадять "звернути особливу увагу на роботу з російськомовною діаспорою в електоральній вотчині Віктора Ющенка - Закарпатті".

"Із цією метою в дні, що залишаються до другого тура, необхідно вжити низку далекоглядних кроків, зокрема, провести через Верховну Раду закони про підвищення статусу російської мови", - пише "Коммерсантъ".

"У цьому ж контексті, за оцінками Москви, правильно виглядало б більш яскраво виражене передвиборче гасло Януковича про позаблоковий характер державної політики країни".

Як пише "Коммерсантъ", у цьому Росія бачить "гарантію дистанціювання України від НАТО".

Як відомо, напередодні Кучма заявив, що не буде обговорювати вибори президента з Путіним.

Читайте також:

Кучма буде говорити з Путіним не про Януковича, а про паровози

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування