Кучма погодився зі спецпослом Буша, що вибори були нечесні?

П'ятниця, 12 листопада 2004, 13:51
Президент Леонід Кучма задоволений, що на другий тур виборів в Україну їде представник Джорджа Буша сенатор Річард Лугар.

"Лугар дуже впливовий і авторитетний політик, президент зустрічався з ним і особисто запрошував відвідати Україну і бути спостерігачем", - сказав заступник глави адміністрації президента Василь Базів.

За його слова, запрошення Лугара Кучмою показує, що президент за "прозорі вибори президента".

"У міжнародних відносинах є поширеною практика про призначення спецпредставників на заходах, які держава вважає важливими", - також сказав Базів.

Він додав, що Кучма "готовий зустрітися з Лугаром і обговорити хід виборів".

Як відомо, Лугар розкритикував Україну за нечесні вибори у першому турі - "численні порушення, політичне залякування і незаконне використання адміністративних ресурсів".

У свою чергу Базів чомусь сказав, що заява Лугара "перегукується" із заявою президента Кучми.

Також Базів повідомив, що курс України на євроінтеграцію залишається незмінним навіть попри передвиборчі заяви Януковича.

"Євроінтеграція – вибір України на, принаймні, першу третину 21 століття. Автор цієї концепції – Леонід Кучма", - сказав Базів.

"Леонід Кучма і далі працюватиме на реалізацію вибору, який зробив він і український народ", - додав заступник глави АП.

Базів також спрогнозував, що незалежно від того, переможе Ющенко або Янукович, це не вплине на розвиток України:

"Україна настільки вже міцна розбудована держава, настільки твердо заявила про це у світі, настільки чітко окреслила пріоритети свого розвитку, що особа президента корінним чином на розвиток України вплинути не може".

Коментуючи хід виборів, Базів знову сказав, що "Україна довела, що є демократичною країною, оскільки тільки там (у першому турі) перемагає опозиціонер".

На питання про звинувачення опозиції, що адміністрація президента контролює транзитний сервер, де відбувалися маніпуляції з підрахунком голосів, Базів сказав: "Наскільки мені відомо, сервер не знаходиться у цьому приміщенні".

Як раніше заявляли "нашоукраїнці", Медведчук і Клюєв (керівник неформального штабу Януковича) з цього сервера проводили маніпулювання даними, і кожен файл із новими даними відправлявся до ЦВК тільки коли пройшов перевірку на транзитному сервері.

***

Під час брифінгу Базів також сказав, що поки немає рішення президента за поданням комісії з питань громадянства щодо позбавлення громадянства України Євгена Червоненка (депутат з "Нашої України").

"Українська правда"

Читайте також:

БУШ ПРИЗНАЧИВ СВОГО ОСОБИСТОГО СПОСТЕРІГАЧА НА ДРУГИЙ ТУР В УКРАЇНІ

Хакери Медведчук, Тігіпко і Клюєв фальсифікували вибори?

КУЧМА ПОМСТИТЬСЯ ЧЕРВОНЕНКУ ЗА ЙОГО ОПОЗИЦІЙНІСТЬ? Той каже, що Медведчук – антисеміт


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News