Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш згадує свою бабусю, шокованого Януковича і інтернет, який бореться з ним

П'ятниця, 12 листопада 2004, 15:01
Штаб Віктора Януковича обіцяє не допустити, щоб у нього відібрали перемогу в другому турі виборів президента.

Про це заявив представник Януковича у ЦВК Степан Гавриш на прес-конференції у штабі.

"Ми могли виграти перший тур, але в нас вкрали перемогу. Ми були не готові до цього. Але ми зробимо все, щоб це не повторилося у другому турі виборів 21 листопада", - сказав Гавриш.

Він також зазначив, що на цих виборах ми побачимо сценарій, який "ніколи не бачили і який ніколи не повториться".

Гавриш пообіцяв максимальну активізацію виборців Януковича на Сході, а також не змінювати кольорів кампанії, але зробити її "інтенсивнішою".

"Головна дилема зараз, кому віддати владу – ідеалістам інтелектуалам, які виражають свою позицію через Інтернет чи помаранчеві замальовки в Києві, чи тому, хто реально реалізує бажання населення", - зазначив він.

Представник Януковича звинуватив команду Ющенка в масових фальсифікаціях, "на територіях, підконтрольних цьому кандидату".

За його словами, в Західній Україні зафіксовано 5 582 порушення законодавства, складено 5 110 актів, подано 3 200 скарг. Серед порушень він назвав голосування за відсутніх членів родини, за двома паспортами, підкуп виборців, наочну агітацію в день виборів.

Гавриш також продемонстрував списки підкуплених членів комісій, яким заплатили по 100 гривень, а також фотографії 9Х13, де начебто зображені порушення, та фільм про маніпуляції голосами.

Під час пергляду стрічки журналісти попросили Гавриша прокоментувати, чи є показаний у фільмі приватний будинок помаранчового кольору агітацією за Ющенка, на що представник Януковича відповів:

"Ви знаєте, моя бабуся в радянські часи фарбувала хату в два кольори – жовтий і синій.... То її примушували перефарбовувати".

Представник Януковича висловив недовіру до того, що на деяких дільницях Західної України за Ющенка проголосували по 100%, однак не зміг фактами заперечити слова журналістів про таке ж голосування Януковича на Сході.

Гавриш також поскаржився на дії Верховного суду, який начебто "суттєво коригує хід виборчої кампанії" на користь одного кандидата.

Зокрема, Гавриш назвав "безпрецедентним" рішення по скарзі щодо агітації Юлії Тимошенко на користь Віктора Ющенка 31 жовтня в ефірі "5 каналу". Він сумнівається в юридичній правомірності рішення скасувати рішення ЦВК про попередження "5 каналу", тоді як саму скаргу залишено без розгляду, оскільки час її розгляду минув.

На запитання, чому Янукович не зупинив фальсифікацію, Гавриш сказав: "Не зупинив, бо шокований її рівнем, а сам дотримується закону. Контроль за виборами здійснюється, фактично, спостерігачами кандидатів. Владі заборонили підходити до дільниць в горизонті огляду. Янукович же ніколи не зловживав становищем, щоб отримати перевагу".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...