Гавриш більше сподівається на Вітренко, ніж на друга Кучми Путіна

П'ятниця, 12 листопада 2004, 15:32
Візит президента Росії Володимира Путіна не вплине на хід виборчої кампанії в Україні.

Про це заявив представник Януковича у ЦВК Степан Гавриш у п’ятницю на прес-конференції у штабі.

"Приїзд Путіна – це приїзд друга президента Кучми і одного з видатних діячів на теренах СНД. Це візит друга", - зазначив Гавриш.

Окрім того, за його словами, візит Путіна може бути спричинений низкою проблем, які потребують вирішення у двосторонніх відносинах. " Це і газотранспортна система, це і загрузка українських нафтопереробних заводів, і постачання ремонтного обладнання, і напрацювання спільних стратегічних позицій щодо ЄЕП", - сказав представник Януковича.

На питання Валентини Левицької з видання "За вільну Україну", чи правда, що Путін прибув в Україну після розмови з Бушем, щоб радикально змінити свою позицію, Гавриш сказав:

"Що стосується замовної статті в американській пресі, то можу вам сказати лише одне: приїзд в цей період часу вже не може нічого змінити у виборчій кампанії. Ми з вами реально розуміємо тенденції, які відбулися".

"Половина України стала за спиною у Януковича, половина за спиною у Ющенка. І зараз головне, чи зможуть домовитися саме вони між собою, чи зможуть зрозуміти, як іх намагаються зіштовхнути і глибину того конфлікту, в який штовхає Україну частина радикального оточення кандидатів, зокрема Ющенка", - зазначив представник Януковича.

На запитання, як вплине на позиції кандидатів підтримка їх з боку тих чи інших сил, Гавриш сказав, що говорити зараз про реальну політичну команду Ющенка неможливо.

"Там щільно всі місця на політичній сцені зайняті, і ті, хто приєднуються, роблять це на рівні своїх особистих політичних симпатій, і це правильно, але це ніяким чином на збільшення електоральної ніші кандидата не вплине", - сказав Гавриш.

Він також висловив сумнів, що прихильники Мороза одностайно підтримають Ющенка, зазначивши, що позиція кандидатів тут 50/50.

Щодо підтримки Януковича, то Гавриш пообіцяв, що найближчим часом почнеться активна агітаційна кампанія, і Янукович укладе низку угод з політичними і регіональними елітами. Водночас він не уточнив, з якими саме.

Коментуючи ефективність для Януковича підтримки з боку Наталії Вітренко, Гавриш зазначив:

"Наталя Вітренко має поширену любов серед частини електората, якщо вона зуміє цю любов перенести на результат за Януковича, то я думаю, що довіра до нього як представника класичного центризму, який вміє домовлятися і з лівими, і з правими, зросте і додасть йому певну кількість голосів, навіть тих, хто не голосував перший раз за Наталю Михайлівну".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування