Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка підтримали зелені, а СДПУ(о) називає Зінченка провокатором

П'ятниця, 12 листопада 2004, 15:48
Партія зелених вирішила підтримати Віктора Ющенка в другому турі виборів.

Про це "Українським Новинам" повідомив заступник голови партії Олег Шевчук з посиланням на рішення центральної координаційної ради ПЗУ.

За підтримку Ющенка проголосували 24 з 30 членів ради. Шевчук додав, що ПЗУ не буде підписувати окрему угоду з Ющенком про підтримку його кандидатури.

"Рішення ради - це позиція ПЗУ як партії, що не може бути осторонь від великих політичних подій, і яка не претендує на жодні дивіденди з приходом до влади одного з кандидатів", - сказав Шевчук.

Також у п'ятницю політвиконком Партії промисловців і підприємців підтримав підписання угоди між Анатолієм Кінахом і Віктором Ющенком.

Партія виступила за те, щоб у другому турі виборів "підсилити взаємодію з усіма здоровими демократичними політичними силами для забезпечення чесних і прозорих виборів", - повідомляє прес-служба Кінаха.

Крім того, у ході засідання говорилося про тиск і шантаж на обласні осередки ПППУ на сході України, зокрема, у Луганській і Донецькій областях.

У той же час, глава Луганської організації ПППУ Валентин Дзонь сказав, що представники Луганського, Одеського Донецького, Полтавського і Дніпропетровського осередків не підтримують рішення Кінаха, однак "сьогодні на політвиконкомі ми підтримали це рішення".

За словами Дзоня, це пояснюється тим, що "документ де-юре існує, і його скасування може дискредитувати їхнього лідера".

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи можлива в такій ситуації зміна лідера партії, Дзонь сказав, що про лідера "питання не стоїть".

За його словами, у партії створюється "серйозне підґрунтя для протистояння".

***

Крім того, СДПУ(о) виступила із заявою, де назавала "дезінформацією" повідомлення, що Маріупольська міська організація СДПУ(О) вирішила підтримати Ющенка.

СДПУ(о) повідомляє, що Ігоря Куцова, який заявив про підтримку Ющенка, ще 6 вересня 2004 рішенням бюро міськкому партії було виключено з партії, згідно з поданою ним особистою заявою.

"Наголошуємо, що це вже - не перша провокаційна витівка політтехнологів Ющенка. Так, у серпні вже з’являлося повідомлення про підтримку Ющенка парторганізацією неіснуючого населеного пункту Донецької області – смт. Гвардійське".

"Із того часу, як з "Нашою Україною" став активно співпрацювати колишній член СДПУ(о) Зінченко, провокації за участю "колишніх" стали родзинкою дурних забавлянок опозиційних політтехнологів", - сказано в заяві СДПУ(о).

Читайте також:

Від Медведчука ідуть люди до Ющенка. А від Кінаха – до Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...