Ющенко просить провокаторів Банкової підтримати Януковича

П'ятниця, 12 листопада 2004, 18:56
Центральний штаб Віктора Ющенка офіційно наголошує, що не потребує підтримки голови "ОУН в Україні" Романа Козака та лідера УНА Едуарда Коваленка, і не збирається підписувати з ними жодних угод.

Про це заявила прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко.

У заяві наголошується, що "і Коваленко, і Козак уже давно підписали політичні угоди зі штабом Януковича та з Адміністрацією Президента і виконують їхні вказівки".

Штаб Ющенка висловив категоричний протест проти "брудних" технологій, якими влада "звичним для неї способом" намагається діяти і під час другого туру виборів.

За словами Геращенко, "технічні кандидати", які під час першого туру виборів грали відведену їм владою роль "козачків", розповідаючи на провладних телеканалах брехню про Ющенка, сьогодні знову беруться за своє і заявляють про свою начебто підтримку лідера виборчих перегонів", зазначається у заяві штабу.

"Зокрема, Козак, оцінку якому на виборах дали самі виборці, що добре зрозуміли його справжню роль під час першого туру, сьогодні знову, виконуючи вказівки АП і штабу Януковича, заявляє про свою начебто підтримку Ющенка і оголошує про начебто підписання якихось угод з ним. Про свою псевдопідтримку Ющенка заявляє і Коваленко", повідомляє штаб Ющенка.

Штаб також просить ЗМІ, які оприлюднюють ці повідомлення, усвідомити свою відповідальність за об'єктивне висвітлення виборчих перегонів і збалансовану подачу інформації.

У випадку, якщо вони подають позицію цих осіб, які не мають жодного відношення до політичної коаліції, що підтримує Ющенка, то їм також слід подавати і офіційну позицію штабу народного кандидата, який не визнає їхньої підтримки, зазначила Геращенко.

"Раніше Ющенко заявляв, що не потребує підтримки від Коваленка, Козака та інших подібних політичних персонажів. Ще на початку передвиборної кампанії Ющенко радив їм підтримувати Януковича, а не себе. З того часу позиція штабу не змінилася", підкреслюється у заяві.

UNIAN


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування