Глава МЗС Польщі шкодує, що Янукович обрав не його, а Путіна

П'ятниця, 12 листопада 2004, 20:10
Міністр закордонних справ Польщі Влодзімеж Цімошевич жалкує, що не зміг зустрітися в Києві з прем'єром Віктором Януковичем.

Цімошевич пояснив, що не зміг зустрітися з Януковичем через те, що той "заангажований у передвиборчу кампанію".

Щодо відміни запланованої зустрічі із президентом Кучмою, Цімошевич сказав: "Я розумію, що Кучма приймає президента Росії. Це (відміна зустрічі) не було несподіванкою".

Він також сказав, що його бажання зустрітися з Януковичем в першу чергу зумовлено бажанням "продемонструвати об'єктивність".

Як відомо, у Києві Цімошевич зустрівся з Ющенком, спікером Верховної Ради Литвином та головою Центрвиборчкому Ківаловим.

"Литвин і Ківалов серйозно підходять до проведення прозорих і чесних виборів", - сказав Цімошевич під час прес-конференції у п’ятницю.

"Ми говорили з Ківаловим про затримку з оприлюдненням результатів виборів. Він повідомив, що обрахування голосів було таким довгим, бо ЦВК хотіла точно обрахувати всі результати. Також було багато скарг", - розповів він.

Цімошевич також заявив, що впевнений, що другий тур виборів президента відбудеться демократично.

"Я не припускаю думки, що вибори президента будуть нечесними і недемократичними", - сказав він.

Цімошевич також заявив, що незважаючи на те, що міжнародні спостерігачі засвідчили недоліки у першому турі, він сподівається, що другий тур буде іншим.

"Факт, що 70% в першому турі взяли участь у виборах свідчить про високу зрілість українського суспільства, яке розуміє, що таке демократія", - сказав прем’єр.

Нагадаємо, що програмі візиту Цімошевича в Київ планувалися його зустрічі з Кучмою і Януковичем. Однак вони відбули на зустріч із президентом Росії Путіним, і переговори з Цімошевичем відмінили.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування