Ющенку хотіли заборонити питати Януковича про "козлів" і зону

Субота, 13 листопада 2004, 14:25
Центральна виборча комісія намагалася внести корективи до формату теледебатів шляхом заборони претендентам задавати один одному запитання і власне дебатувати.

Про це повідомив прес-службі штабу Ющенка довірена особа Віктора Ющенка Микола Томенко

Він нагадав, що в п’ятницю під час обговорення у ЦВК постанови "Про теледебати між кандидатами на пост Президента", від депутатів "Нашої України" була дуже чітка вимога - ведучий має виключне право представити кандидатів та слідкувати за дотриманням ліміту часу.

Тим часом, кожний з кандидатів по кожній темі має право задавати запитання та відповідати на них. Право на запитання є єдиним елементом теледебатів, які передбачала ця постанова.

Тим часом Гавриш наполягав на тому, що кандидати повинні говорити виключно по затвердженому списку запитань. Ця позиція не була підтримана", - розповів Томенко.

"Але сьогодні, коли розглядалось питання про створення наглядової ради теледебатів, виявилося, що в остаточній редакції тексту постанови про теледебати, вже реалізованій керівництвом ЦВК, з'явилась норма, яка відміняє власне дискусію між кандидатами в Президенти", - зазначив він.

"Кандидат в Президенти не має права дебатувати та ставити запитання, ці функції передаються ведучому. Народні депутати Роман Зварич, Микола Катеринчук та Микола Томенко заявили протест з цього приводу і в результаті дискусії ЦВК повернула попередній текст", - повідомив нардеп.

"Є надія, що теледебати відбудуться у правильному форматі, не дивлячись на вже відверто дилетантські маніпуляції влади. Гавриш розуміє, що його кандидат не готовий до такого формату дебатів, він не здатний професійно відповісти на запитання, які поставить йому опонент, кандидат у президенти Віктор Ющенко", - наголосив Томенко.

Читайте також:

Гавриш не пустить Януковича далі УТ-1

Януковичу дозволили не відповідати на дебатах про судимості і "козлів"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...