Страйк за Януковича проігнорували? Донецьких відправили на мітинг по списку

Субота, 13 листопада 2004, 15:34
Страйк на підтримку Януковича провели лише декілька підприємств з 40 анонсованих.

Про це повідомляє 5 канал.

Як відомо, о 12-й годині підприємства мали припинити роботу та гудками висловлювати протест на підтримку Януковича та проти президентства Ющенка.

На підтримку цієї ідеї символічний гудок дали кілька підприємств Харкова, зокрема, завод імені Малишева.

Там же пройшов мітинг на підтримку пана Януковича. На решті підпримств - працювали за звичним графіком.

Знімальна група 5-го каналу також відвідала кілька київських підприємств, зокрема Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова. Єдине, що вдалося з'ясувати - працівникам заводів про страйки невідомо.

В той же час одеський завод сільськогосподарського машинобудування й завод "Краян" заявили, що не мають наміру брати участь у попереджувальній акції в підтримку Януковича, повідомили агентству "Репортер" представники підприємств.

Так, заступник директора ВАТ "Одессельмаш" Микола Шевцов відзначив, що в цей час завод нарощує потужності, і має намір в 2005 році вдвічі збільшити обсяги випущеної продукції.

"Ми гадки не маємо, звідки узялася інформація про те, що ми призупинимо роботу для мітингу", підкреслив він.

Микола Шевцов заявив, що підприємство має намір продовжувати роботу, "не відволікається на політику".

Крім того, співробітник ВАТ "Краян" повідомив, що на підприємстві "не знають про акцію, яка готується".

Водночас, як повідомив "Українській правді" один з читачів, у суботу вранці на одне з підприємств Донецька прийшла рознарядка - в 12.30 бути на площі Леніна на мітингу на підтримку Януковича. Явка обов'язкова, під розпис, аж до звільнення.

Людей своїм коштом на громадському транспорті відрядили на мітинг, а по приїзду всіх перерахували. "На площі була величезна юрба народу, багатьох відверто дратувала подібна принудиловка", зазначив читач.


Напередодні про свою участь в акціях на підтримку політики Віктора Януковича заявили керівники близько 40 підприємств. Керівники цих підприємств об"єдналися у лігу "Юго - Восток", метою якої є політична мобілізація населення, як вони висловилися, "економічно розвинутих областей" проти Віктора Ющенка.

Повністю новина про це з переліком всіх підприємств розміщена на сайті "Російського клубу". В списку значаться такі підприємства, пфідконтрольні головним українським олігархам як "Криворіжсталь", "Азовсталь", "Запоріжсталь", "Турбоатом", ХТЗ, Алчевський меткомбінат тощо

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ОРГАНІЗУЄ СТРАЙКИ НА СВОЮ ПІДТРИМКУ. За життя для нього гудітимуть заводські гудки


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування